Antalya'nın Vekilleri kitap oldu

ALANYA Nimet Alaettinoğlu Anadolu Lisesi'nde Müdür Yardımcısı ve Uzman Felsefe Grubu Öğretmeni olan Celal Atik, 1908'den 2012'ye kadar TBMM'de görev almış Antalya vekillerinin hayatlarını "Antalya'nın Vekilleri" adıyla kitaplaştırdı.

Sosyoloji araştırmaları yapan Celal Atik'in kitap, gazete, internet gibi farklı kaynakların verileriyle hazırladığı "Antalya'nın Vekilleri" adlı kitabı Antalya'nın siyasi tarihine ışık tutuyor. Kitapta, 1908 İkinci Meşrutiyet'ten, 2012 yılına kadar demokrasi tarihi süresince Mebuslar Meclisi, Büyük Millet Meclisi ve Cumhuriyet Senatosu'nda Antalya'yı temsil etmiş mebuslar, milletvekilleri ve senatörlerin kısa hayat öyküleri ve meclis çalışmaları veriliyor. ÖZGÜN BİR KİTAP Kitabın, alanında özgün bir çalışma niteliği taşıdığını söyleyen Celal Atik, "Kitabı tamamen kişisel imkanlarla yayınladım. Çalışma sonundaki değerlendirmemde ise bazı milletvekillerinin tekrar tekrar seçilmiş ve başarılı işler yapmış olduğu, bazılarının ise sadece adının geçtiği yönünde oldu. Özellikle 1950-1960 yılları arasında Demokrat Parti Antalya milletvekillerinin Antalya için etkin çalışmaları olmuş" dedi.

#

31 Tem 2012 - 05:16 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber