Antalya Devlet Opera ve Balesi, ''Lale Çılgınlığı'' balesini sergileyecek

Antalya Devlet Opera ve Balesi, ''Lale Çılgınlığı'' operasının dünyadaki ilk prömiyerini gerçekleştirecek.

Antalya Devlet Opera ve Balesi, ''Lale Çılgınlığı'' operasının dünyadaki ilk prömiyerini gerçekleştirecek.
Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin dünya prömiyerini gerçekleştireceği eserin müzikleri Ali Hoca'ya, librettosu Şefik Kahramankaptan'a ait. İsmini Hollanda'nın Altın Çağı'nda lale soğanlarının fiyatlarının aniden aşı derecede yükselip çöküşe geçtiği dönemden alan ''Lale Çılgınlığı'' eserinin rejisörü ise ünlü tiyatrocu Murat Atak.
Dünya prömiyeri 2 Şubat Cumartesi saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek eserin provaları devam ediyor. Rejisör Murat Atak'la çalışan sanatçılar, yoğun çalışma temposuyla dünya prömiyerine hazırlanıyor. Şef Hakan Kalkan ve Ömer Yöndem'in dönüşümlü olarak orkestrayı yöneteceği ve 1 saat 20 dakika süren eserde koro şefi Mahir Seyrek olacak.
Dekor Çağda Çitkaya, kostüm Nursun Ünlü, koreografi Mehmet Sipahi ışık Fuat Gök imzasını taşıyor. Devrim Demirel, Barış Yanç ve Arda Doğan'ın dönüşümlü olarak canlandıracakları ''Fink Van Broot'' karakterinin yanı sıra, Ebru Kaptan ''Gülendam'' karakteriyle sahne alacak. ''Sadrazam Damat Paşa''yı Şafak Güç, ''Jan den Boyl'' karakterini ise Bora Baran canlandıracak.
Eserde ayrıca Esra Arslantürk ''Emma'', Fatih Şanal ''Hook'', Özhan Gümüş ''Tom'', Ümit Burak Tekinay ''Bart'', Onur Alparslan, Zafer İşgören, Ercan Uğur ve Ferdi Uslu ''Dört Kayıkçı'', Tükel Acar, Emel Öziş ''İstanbullu Çift'', Emre Aytekin ve Murat Özbek ''Zaptiye Başı'', Metin Yakar ''Muhbir'' ve Semiha Karadeniz ''Kalfa'' karakteriyle izleyiciyle buluşacak.
Biletler, 5 ile 15 lira arasında değişen fiyatlarla Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinden alınabilecek.

#

30 Oca 2013 - 11:47 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber