Antalya'da, Ukraynalı turist denizde can verdi

Tatil için Kemer'e gelen Ukraynalı kamyon şoförünü ölüm denizde yakaladı

ANTALYA'NIN Kemer ilçesinde Ukraynalı 58 yaşındaki Stepan Divrnychuk, yüzmek için girdiği denizde fenalaştı. Su yüzeyinde hareketsiz yatarken fark edilip kıyıya çıkarılan turiste, kalp masajı ve suni teneffüs yapıldı ancak kurtarılamadı. Turistin eşi ve yakınları cenaze başında gözyaşı döktü. Kemer'e eşi ve akrabalarıyla tatil için gelen Stepan Divrnychuk, öğle saatlerinde kaldığı 5 yıldızlı otelin sahilinde denize girdi. Yaklaşık yarım saat sonra suda yüz üstü yatarken fark edilen Stepan Divrnychuk, otelde görevli cankurtaran İhsan Vural tarafından çevredekilerin de yardımıyla kıyıya çıkarıldı. 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istenirken, sahilde bulunan bir doktor turiste müdahale için geldi. Kocaeli'nde özel bir hastanede acil hekimi olarak görev yapan ve nişanlısıyla tatile gelen Nazlı Tuncer, Stepan Divrnychuk'a yaklaşık 15 dakika kalp masajı ve suni teneffüs yaptı. Sonrasında gelen 112 ekipleri de kalp masajı ve suni teneffüsü sürdürdü, ancak Stepan Divrnychuk kurtarılamadı. Olay yerine gelen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bölgede güvenlik önlemi aldı. Eşi, baldızı ve bacanağı Ukraynalı turistin cenazesi başında gözyaşı döktü. Stepan Divrnychuk'un cenazesi plajdayken yerli ve yabancı turistler ise denize girmeye devam etti. Ukraynalı turistin cesedi yapılan incelemenin ardından kaldırıldı.
Olay anını anlatan doktor Nazlı Tuncer, "Kafede oturuyorduk. Sesler duyduk. Sonra 'doktor var mı' diye seslendiklerinde koşarak geldik. Sahile geldiğimizde beyefendiyi çıkartmışlardı zaten denizden. Solunumuna baktım, kalp atımı var mı diye, yoktu. Yaptığım muayene sonucunda beyin ölümünün gerçekleştiğini fark ettim ve hemen ilk müdahaleye başladım. Suni solunum, kalp masajı 112 ekipleri gelene kadar yaklaşık 15 dakika kadar sürdü. Maalesef döndüremedik. Kıyıya çıkarılana kadar 15-20 dakika su altında kalmış gibi görünüyordu" dedi.

27 Haz 2017 - 11:05 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber