Alanya’ya müdahaleye hayır

BUGÜN

Alanya’da kime dokunsak bin ah işitiyoruz.

Nedeni, yaşadığımız yoğun ekonomik krizin artık bizi gitgide boğmaya başlaması.

Ne yapmak gerekiyor?

Bazı değerlendirmelerimizi sizlerle paylamak istiyoruz.

Alanya’nın en önemli gelir kaynağı olan turizm sektöründe kenti tanıtıp marka haline getirmenin en önemli yolu, takdir edersiniz ki tanıtımdan geçer.

Her firma kendi çapında yazılı ve görsel basında reklam aracılığı ile tanıtım yapıyorsa, bölgesel tanıtımımız için oluşturulan ALTAV da Alanya’yı tanıtmak için ulusal ve uluslararası turizm ve tanıtım fuarları başta olmak üzere her platformda tanıtım yapma gayretinde.

Tanıtım faaliyetlerinin çok yüksek maliyetleri göz önüne alındığında, ALTAV’ı oluşturan kurumların bu bedelleri ödemesini istemek en hafifinden insafsızlık değil midir?

Turizmden direkt ya da endirekt kazanç sağlayan büyük küçük tüm firma ve esnafın taşın altına elini koyması gerekmez mi?

İnşaattan emlak sektörüne, kuyumundan hazır giyime, gözlükçüsünden mahalle bakkalına kadar tüm Alanya turizmden para kazanıyorsa ALTAV’ın bütçesine de gönüllü katkıda bulunmalıdır.

Bu katılımın sağlanması daha çok tanıtım, daha çok tanıtım ise daha çok turist demektir.

Bugün bireysel olarak yurtdışı fuarlara katılma imkânı kaç şirketimizde vardır?

“Bir elin nesi var, iki elin sesi” var atasözünde olduğu gibi, kaynak birliği yaparsak daha sonuç alıcı tanıtımlar yapılabilir.

Ülkemizi dışarıda rakiplerin ima ettiği imajı yıkmanın yolunun her fırsatı, her fuarı değerlendirmekten geçtiğinin bilincinde olunması gerekir.

Yarın da Alanya’dan para kazanmak istiyorsak, turizmin değerini anlamak ve gereğini yapmak zorundayız.

Durum böyleyken, biz elimizdeki kurumların kaynaklarını Büyükşehir Belediyesi’ne devretme aşamasına geldik.

Alanya’daki siyasi unsurlarımız oturdukları yerden hamasi söylemler ve cılız açıklamalarla destek olmuş gibi yaptıkları ortadadır.

Gerçek değişmemektedir.

Büyükşehir Yasası'nın getirdiği vahşilikle Alanya yok edilmeye çalışılmaktadır.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya ile ilgili şehrin en hayati konusu olan sahillerin yönetimi, yolların kullanımı gibi haksız ve hukuksuz olarak müdahale etmesi, yollardan haberi bile olmayan kişilere halkın ulaşım güvenliğinin teslim edilmeye çalışılmasına hamasetle önüne geçilmesi mümkün değildir.

Şehirde yaşayanların oylarıyla seçilmiş Alanya Belediye Başkanı'nı hiçe sayan müdahaleleri kabul edilemez olarak görmek ve ona göre sahada mücadele edilmesi ve Alanya'nın bu konuda topyekun harekete geçirilmesi gerekmektedir.

Yaşadığımız kentin yaşam alanları ile ilgili kararları seçtiğimiz belediye başkanı ve yöneticileri tarafından verilmesi, böylece oy verenlerin yapılan ve yapılacak işleri denetlemesi en doğru yol olduğu bilinciyle hareket edilmelidir.

Biz ne yapıyoruz?

Köşemize çekilip Alanya'nın hayat damarlarına müdahale edilmesine izin veriyoruz.

Kaynaklarına el konulmuş, yolları ve sahilleri parsellenmiş, birilerinin üstümüzde tepindiği bu durumu asla kabul etmeyeceğiz ve her türlü mücadeleyi göstereceğiz.

Kimse bizden sarı öküzü vermemizi beklemesin.

Herkese bu hikâyeyi okumasını öneriyoruz.

Herkesi birlik, huzur ve geçim için hep beraber mücadele etmeye çağırıyoruz.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Evren Kurtoğlu - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber