Ziraat Bankası'yla çalışanlar dikkat

Dün Alanya’da ATM dolandırıcılıyla tekrar gündeme gelen dolandırıcılık olayları gün geçtikçe artıyor. Dolandırıcılar vatandaşın banka hesaplarına ulaşmak için her yolu deniyor

RANA Tezcan isimli kullanıcı tarafından sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinde yapılan paylaşım, dolandırıcılığın geldiği boyutları bir kez daha gözler önüne serdi. Ziraat Bankası’nda hesabı bulunan ve kendisine telefonla ulaşan şahısların kart kullanım ücretini iade etmek bahanesiyle internet şifresini istediğini belirten Tezcan, vatandaşların dikkatli olmasını istedi. Tezcan’ın paylaşımı Facebook üzerinde binlerce kişi tarafından paylaşıldı. Yapılan paylaşımlara gelen yorumlar ise, telefon dolandırıcılığı mağdurlarının sayısının arttığını gösteriyor. 
İşte Tezcan’ın bir başka kullanıcı olan TC Abdullah Argın’ın sayfasında yer alan o paylaşımı: “Arkadaşlar bugün bir saat evvel telefonum çaldı. Arayan numara 0212 220 00 00. ‘Ziraat Bankası İnternet Bankacılığı’ndan arıyoruz sizi. Yıllık kart aidat ücretiniz olan 375 TL size iade edilecek. Bu sebeple internet bankacılığı online giriş şifrenizi söyler misiniz?’ dedi. Ben de şifremi hatırlamıyorum dedim. O zaman şimdi size bankamız mesaj olarak şifre gönderecek bize onu söyler misiniz dedi? Ziraat Bankası’ndan geliyor diye mesaj geldi. Ama bu şifreyi size veremem dedim. Telefondaki şahıs ise parayı sadece online işlem yaparak aktarabileceğini yoksa hakkımı kaybedeceğimi söyledi. Ben de eğer böyle bir hakkım varsa şubeye gider talep ederim dedim. Kusura bakmayın telefonda size bilgi veremem çünkü bu şekilde çok soygun yapılıyor dedim. Bu sözüm üzerine hemen telefonu kapattı. Telefon açan şahıs gerçekten bankadan arıyor gibiydi. Telefonda bir bankada izlenimi vardı. Başka memurların da telefon görüşmeleri geliyordu. Bu görüşmeden sonra hemen bankayı aradım. Evet sizin kullandığınız kart yok zaten böyle bir işlemimizde yok. Sizi arayanlar soygun şebekesidir. Maalesef sistemlere internet üzerinden bu şekilde ulaşabiliyorlar. Sakın şifre vermeyin dendi. Ben de evet en başında kart kullanmadığım için anlamıştım soyguncu olduklarını ama şuan Ziraat Bankası müşterileri bu şekilde soyuluyor. Sisteme ulaşılmış dedim. Ankara Emniyet Genel Müdürlüğünü aradım. Bu bir siber saldırı internet üzerinden EGM ihbar sitesinden ihbar yapın dendi. Hemen yaptım.  ziraat bankası müşterilerinin hesapları ele geçiriliyor şuan lütfen şifre vermeyin.sisteme ulaşmışlar ve soygun yapıyorlar . Rana Tezcan...”

İşte telefon dolandırıcılığı mağdurlarından gelen bazı yomlar:

ZERRİN BARDAKÇIOĞLU: Bana da Garanti Bankası’nı kullanarak 2 sene önce yaptılar ve yedim. Londra üzerinden parayı çektler ve 4 kerede tekrar denediler.

BEKİR AÇIKGÖZ: Ağabeyciğim bende Finansbank’ta yaşadım. Dolandırıcılar gelen şifreyi istiyor. Yani banka fark etmez. Gönderdiği şifreyi vermeyin o zaman kredi kartından çekim yapıyorlar.

HÜLYA GÜLHAN: Aynı olay annemin başına da geldi fakat annem şifreyi vermiş. Bir aylık emekli maaşını saniyede çekmişler.

17 May 2017 - 12:47 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

adem - geçen ziraat bankası adını kullanarak benide aradılar yutmadım, jandarmaya gidip ihbar ettim, başkalarını yakmasınlar diye, jandarma bizide sürekli arıyorlar diye geçiştirdi :)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Mayıs 12:47

Çorum Haber