Yatırım arttı, kesinti azaldı

AEDAŞ Antalya Doğu Bölge Müdürü Yunus Başarı, özelleştirme sonrasındaki 3 yılda Alanya’daki nüfus ve yapı sayısındaki artışa karşın elektrik arızalarında yüzde 154’lük bir düşüşe imza attıklarını söyledi

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ) Antalya Doğu Bölge Müdürlüğü, elektrik dağıtım hizmetinin özelleştirilmesinin ardından Alanya’da yaşanan iyileşmeleri rakamlarla ortaya koydu. Başarı, 2013 yılındaki özelleştirmenin ardından bölgede 2014, 2015 ve 2016 yıllarında yatırımlar artarken, arıza sayısı ve kesinti sürelerinde ise ciddi oranlarda düşüşler yaşandığını söyledi. Son üç yılda ilçe nüfusunun yüzde 12, yapı sayısının ise yüzde 31 oranında arttığına işaret eden Başarı "Buna rağmen arıza oranı son üç yılda yüzde 154 azaldı, enerji kesinti süreleri ise özelleştirme öncesi döneme göre yüzde 267 oranında geriledi" değerlendirmesinde bulundu. 
'YATIRIM ORANI ARTTI'
Söz konusu düşüşlerin ‘tesadüf’ olmadığını vurgulayan Yunus Başarı, Alanya’da özelleştirmenin ardından her yıl artan oranlarda yatırım yapıldığına dikkat çekti. Başarı “2011-2013 arasında Alanya’ya yapılan yatırım miktarı sadece 11 milyon TL düzeyindeydi. Özelleştirme sonrasında şirketimizin Alanya’ya yaptığı yatırım ise 75 milyon TL’yi aştı. Yatırım miktarının yüzde 682 gibi rekor bir oranda arttığı bu dönemde işletmemizin bütçesi ise yüzde 632 oranında yükseldi” dedi.
Söz konusu yatırımların arıza oranlarında kendini hızla gösterdiğini anlatan Başarı, bu çerçevede alçak gerilim arızalarında yüzde 130, yüksek gerilim arızalarında da yüzde 220 oranında bir düşüşe imza attıklarını dile getirdi. 
'2017 YATIRIM HEDEFİ 18 MİLYON TL'
AEDAŞ’ın Alanya’ya büyük önem verdiğini ve her geçen gün yılların biriktirdiği sorunları tek tek çözüme kavuşturduklarını aktaran Başarı “Yapılan yatırımların ve çalışmaların ardından geldiğimiz nokta özelleştirmeden önceki dönemle kıyaslanmayacak kadar iyi bir seviyede. Ancak bu bizler için yeterli değil. Enerji sektöründe oldukça kısa bir süre olan üç yıl gibi bir zamanda önemli hizmetlere imza attık. Hizmetle yükümlü olduğumuz bölgenin önemini biliyoruz ve sorumluluğumuzun farkındayız. Bu nedenle dur-durak bilmeden çalışıyoruz. 2017 yılında yatırımlarımız daha da artacak. Bu yıl Alanya’ya 18 milyon TL yeni yatırım planlıyoruz. Tek hedefimiz tüketicilerimize kaliteli ve sürekli enerjiyi en uygun şartlarda sunmak” diye konuştu. 
‘ELEŞTİRİLER BİZE YOL GÖSTERİYOR’
Alanya halkından zaman zaman eleştiri aldıklarını dile getiren Başarı, eleştirilerin kendilerine yol gösterdiğini söyledi. Mahalle ve ilçe halkının görüşlerini, şikâyet ve isteklerini almak amacıyla sık sık belediye başkanı ve muhtarlarla bir araya geldiklerini ifade eden Başarı “Halkın temsilcileriyle toplantılar düzenliyor ve görüşlerini alıyoruz. Son olarak Başbakan Danışmanı Hayri Çavuşoğlu’nun da katılımıyla doğu bölgesi muhtarlarıyla, ardından da Batı Alanya’nın muhtarlarıyla bir araya geldik. Çalışmalarımızdan dolayı teşekkür eden muhtarlarımız, bölgelerindeki sorunları da bizlere aktardı. Genelde bizim planladığımız yatırımlar ile muhtarlarımızın ilettiği talepler örtüşüyor. Bu noktada kritik konu önceliklere göre bir zaman planlamasında taraflarla mutabık kalmakta. Koordinasyonu arttırarak çalışmalarımıza heyecanla devam edeceğiz" dedi.

22 Oca 2017 - 22:56 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber