Seçim startı

Bu yıl içinde yapılacak olan ALTSO seçimi öncesi adaylığını daha önce açıklayan Başkan Şahin, üye ziyaretlerine başlıyor. Şahin, odaya kayıtlı 4 bin üyeyi işyerlerinde ziyaret edecek

Alper KUTAY
2013'ÜN
Haziran ayında yapılan Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) seçimlerinde, üyelerin teveccühü ile 4 yıllığına "Başkan" seçilen ve bugüne dek oda üyeleriyle sık sık kahvaltılı toplantılarda buluşan Mehmet Şahin, sahaya iniyor. Verdiği sözlerin tamamını görev süresinin ilk iki yılında yerine getiren Şahin, son olarak oda bütçesine dokunmadan ve rekor sayılabilecek bir zamanda ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu'nu hayata geçirip Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'ne teslim etmişti.
ODA BÜTÇESİNE DOKUNMADI
Görev süresinin ilk yılında Ankara'da Alanya İrtibat Ofisi açarak başkente giden oda üyelerinin ve vatandaşların işlerini kısa sürede ve daha kolay görmelerini sağlayan Şahin, inşaatçılara destek verip beton fiyatlarında büyük oranda indirim sağlanmasına vesile olmuştu. Son olarak Türkler'e inşa edilen Alanya Toptancı Hali Kompleksi'nin 1,5 milyon TL'lik projesini hiçbir ücret talep etmeden çizdirip Büyükşehir Belediyesi'ne teslim eden ve bu yıl içinde yapılacak ALTSO seçimi öncesi sahaya inme kararı alan Şahin'in, 4 bin üyeyi işyerlerinde tek tek ziyaret edeceği öğrenildi.
KARŞISINDA HENÜZ RAKİP YOK
ALTSO üyelerinin ayağına kadar gidip sorunları yerinde dinleyecek olan Şahin, böylece seçim startını da vermiş olacak. İsmi siyasi kulislerde sık sık Alanya Belediyesi başkan adayları arasında geçmesine karşın yeniden ALTSO'ya talip olduğunu açıklayan Şahin'in muhtemel rakipleri ise henüz belli olmadı. Aday olmayı planlayan bazı isimlerin de, geride kalan 4 yılda Şahin'in ortaya koyduğu performans nedeniyle aday olup olmama noktasında kararsız kaldıkları konuşuluyor.
TOBB'DAN ESNAFA NEFES KREDİSİ
Öte yandan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 'Nefes Kredisi' adı altında Alanya’daki KOBİ’lere dağıtılan ve gördüğü ilgi nedeniyle kısa sürede tükenen 7 milyon 200 bin TL’ye ek olarak 3 milyon 600 bin TL daha dağıtılacağını açıkladı. Yeni limit yine Ziraat Bankası ve Denizbank şubeleri aracılığıyla temin edilebilecek. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (ALTSO) yayınlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi: "İçinde bulunduğumuz ekonomik süreçte KOBİ’lerin en büyük sorunlarından birisi de finansmana erişimde yaşanan sıkıntılar ve enflasyonun çok üzerinde kredi faizleri.
'BANKA ŞUBELERİNE BAŞVURUN'
Bundan hareketle, KOBİ'lerin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere TOBB, 'TOBB Nefes Kredisi' adı altında Ziraat Bankası ve Denizbank ile bir protokol imzalamıştı. Ancak yoğun ilgi nedeniyle bu kredi kısa sürede tükenmişti. Bunun üzerine TOBB, 3 Milyon 600 bin TL daha limit ayırdı. Bu protokolün hedef kitlesi olan odamız üyeleri, Ziraat Bankası ve Denizbank'ın Alanya’da bulunan tüm şubelerinden başvuruda bulunabilecek."

19 Oca 2017 - 22:15 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber