‘Koksaki virüsü Alanya'da yok’

ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yazan “Rus medyasının yaptığı Türkiye'nin tatil bölgelerinde Koksaki virüsü ile ilgili haberler doğru değil. Böyle bir vaka Alanya'da görülmedi” dedi

Haber: Mehmet AL
RUSYA İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu, Alanya, Side, Belek ve Kemer başta olmak üzere Türkiye sahillerinde tatil yapan 500'ü aşkın Rus turistin sağlık durumlarının bozulduğunu duyurdu ve vatandaşlarını Koksaki virüsüne karşı uyardı. Bunun üzerine Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm), durumun Rus turistler için tehlike yarattığı yönünde açıklama yapmıştı. 
‘HAZIMSIZLIK YAŞIYORLAR’
Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Yazan ise, yaptığı açıklamalarla Alanyalıların yüreğine su serpti. Hastanelerine söz konusu virüsle ilgili bir başvuru yapılmadığını belirten Yazan, “Koksaki virüsü hastanemize gelen hiç bir yabancı turistte tespit edilmedi. Bu konu hakkında Sağlık Bakanlığı bizleri daha önce uyarmıştı. Herşey dahil tesislerde yabancı konuklarımız açık büfede fazla yemek ve alkolü içecek tükettiği için genelde hazımsızlığa bağlı olarak karın ağrısı şikayetiyle hastanemize başvuruyorlar. Hastanemize gelen yabancı konuklarımızın tüm tahlil ve tetkikleri yapıldıktan sonra taburcu ediliyor. Alanya'da tatil yapan konuklarımız hastanemizdeki tedavi süreçlerini tamamladıktan sonra tatillerine devam ediyor. Alanya'da korkulacak bir durum yok. Herkes rahat olsun” dedi.  
KOKSAKİ VİRÜSÜ NEDİR?
Koksaki virüsü, insanların sindirim sistemlerinde yaşayıp çoğalan ve dışkı ile yayılan bir virüs ailesinin üyesidir. Çoğu kez hafif soğuk algınlığı semptomlarına neden olurken, bazen de ateşli ağır hastalık belirtilerine de yol açabiliyor.

15 Ağu 2017 - 08:52 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

07

Alanyalı - Sayın Doktorum. 18 aylık kızım gecen hafta bu virüse yakalandı, özel hastanelerin raporları konrtol ederseniz hiç ypkdediğiniz virüsün ne kadar olduğunu göreceksiniz. havuz suyundan veya denizden bulaştığını düşünüyoruz. ayrıca hiç turist yok diyorsunuz hastalığa yakalana, Türkler var onları hesaba katmıyorsunuz. sanırım. ayrıca hastalık büyütülecek kadar korkutucu da değil ilk birkaç gün ateş oluyor onra kızamık veya isilik gibi vücut kızararak bir haftasıan geçiyor..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ağustos 08:52
06

Ali - Detaylica dusunmeden yapilmis bir haber... Virusun kulucka suresini dusunursek ve Alanyalilarin, alanyada otelde kalmayacagini varsayarsak belirtiler turistler memleketlerine dondukten sonra gorulecektir. 1 hafta once antalyada tatilden donduk, bugun 1.5 yasindaki kizimda koksaki virusune bagli el ayak sendromu goruldu. Hadi onlem almak yerine bu sezonu ortbasla inkarla kurtardiniz, seneye bu turist bir daha gelir mi? Kabul edip aldigin onlemleri anlatsan, bir daha neden olmayacagini kanitlasan belki ama nerde bizde o vizyonu olan yetkili...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ağustos 08:52
05

Cansu - Rusya kendi denize atacaktır birşey ayak yapıyordur olsa bizde yayılır bu konu rusyaya niye yayılmış

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ağustos 08:52
04

Burhan - Manavgat'ta tatilde 2 cocugumda da oldu şimdi ateşler içindeler el ve ayaklarda kızarıklık sonra su topladı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ağustos 08:52
03

Muhammet Ali - Alanyadan yeni geldik. 2 çocukta otelde bu virüse yakalandı. Çocuk elimde bayıldı. 2 haftadıır reziliz Kapatın olayı. Dışkılı çocuk havuzları sizi rshatsız etmez. Sağlık bakanlığı nerede.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ağustos 08:52
02

suriyeliler ve göçmenler ülkelerine - suriyeliler ve göçmenler ülkelerine gönderilmeli. bu ve benzeri hastalıklar sürer

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ağustos 08:52
01

Hasta - Side de otelde çalışıyorum salgın var istedikleri kadar gizlesinler ben dahil otelde birçok kişi hasta çok çabuk bulasiyor tüm side genelinde salgın mevcut suan sağlık bakanlığı önlem almalı biran once

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ağustos 08:52

Çorum Haber