Çevre emin ellerde

Alanya Belediyesi, 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda Alanya Kaymakamlığı, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Alanya Çevre ve Eğitim Derneği işbirliği ile 15 devlet okulunda başlattığı Eko–Okul Programı’nı sürdürüyor

ALANYA Belediyesi, 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı itibariye okullar düzeyinde çevre bilincinin arttırılması ve çevrenin korunması amacıyla yürütülecek çalışmalara destek için bir dizi etkinlik oluşturdu. Bir yıl boyunca ulusal ve uluslararası ölçekte kabul görmüş bir proje olan Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından koordine edilen “Eko – Okullar” projesini ilçede yer alan okullarda ALÇED ile beraber uygulayacak.  Program ile öğrencilerin çevresel konularda bilgi sahibi olmaları, ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını, çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol oynamaları hedefleniyor. 
İLK ZİYARET HAMİT ÖZÇELİK'E
Çevre bilincini arttırmak için kurulan Eko-Okul Projesi’ne dahil olan Hamit Özçelik İlköğretim Okulu Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince yerinde ziyaret edildi. Yapılan ziyaretle EKO TİM öğrencileri ve 1. sınıf öğrencileri ile keyifli bir söyleşi ortamı sağlandı. 
ZARARLI ATIKLAR ELE ALINDI 
Eko-Söyleşi programında Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş, çevreci belediye anlayışı ile yürütülen çalışmalar hakkında öğrencilere bilgi verdi. Erdoğmuş, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde devam eden Bitkisel Atık Yağ, Atık Pil ve Elektronik atıkların toplanması ve geri dönüşüm çalışmaları hakkında projelerini anlatarak, bu zararlı atıkların toplama yöntemleri ve nasıl bertaraf edilmesi gerektiği hususunda bilinçli olunması gerektiğinin üzerinde durdu. 
‘BELEDİYE ÇEVREYİ ÖNEMSİYOR’
Erdoğmuş “Eko okul öğrenci timi ile eko çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldık. Okulumuz son derece verimli ve kapsamlı çalışmalar gerçekleştirmişler. Eko okul koordinatör öğretmenleri ve okul müdürünü çalışmalarından dolayı kutlarım. Biz Alanya Belediyesi olarak çevreyi önemsiyoruz ve sahip çıkıyoruz. Daha temiz ve yeşil bir çevre doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diyerek eko okul ziyaretlerinin devam edeceğini belirtti.

21 Şub 2017 - 00:02 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber