Çavuşoğlu açılışta konuştu

Bakan Çavuşoğlu, Alanya Keykubat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi açılışında sohbet ettiği Hollandalı kadına "Türkiye ve Alanya sizlerin evidir" dedi

ALANYA Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp'in başkanlığını yaptığı Alanya Keykubat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, yeni binasının açılış töreninde Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu ağırladı. Başkent Hastanesi arkasına taşınan kooperatifin yeni ofisinin açılışına Çavuşoğlu'nun yanısıra AKP Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, 6. Bölge Kooperatif Birlik Başkanı Ahmet Tural, AKP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, İl Ticaret Müdürü Seval Dizerkonca, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta konuşan Velittin Yenialp "Bakanımızın destekleriyle 2013 yılında açtığımız kooperatifimizin faaliyetlerini kiralık bir yerde yürütüyorduk. Şimdi biriktirdiğimiz paralarla burayı aldık. Kendisi bize her zaman destek oldu. Kooperatifin kurulmasında çok emeği oldu, kendisine çok teşekkür ediyorum. Yönetim kurulu üyelerimize ve kooperatifimizin çalışanlarına da çok teşekkür ederim. Herkesin burada emeği var" dedi.
'HÜKÜMET ESNAFIN YANINDADIR'
Tural da "Ülkemizin gururu Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ile bir arada olmaktan çok mutluyum. Bizler Halk Bankası aracılığıyla esnaflarımıza düşük faiz oranlarıyla kredi veririz. Hükümetimiz tarafından esnaflarımız her zaman desteklenmektedir. Yine en son sicil affı çıktı. Esnaf ve sanatkar istikrardan yanadır. Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize sonsuz teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
'KOYUN DA GÜDERİZ, AVRUPA'YA DERS DE VERİRİZ'
Çavuşoğlu ise şöyle konuştu: "Dostumuz Velittin Yenialp'i tebrik ediyorum. Biraz önce sordum kendisine, 25 milyon TL kredi vermiş. Bugün babası olsa vermez, biz yüzde 5 faizle vermişiz bu parayı. Her zaman hükümetin de destekleri var. Durgunluğun olduğu zamanlarda da adımlar atılıyor. Kooperatifimiz de adı gibi inşallah uzun yaşar. Hükümet olarak yatırımlar yapıyoruz. Bu sene turizm daha iyi olacak. Okullar var, yeni yollar yapılıyor, köprüler yapılıyor. Bu yörenin evladı olmaktan gurur duyuyorum. Bu millet için biz dağa gider koyun da güderiz, Avrupa'ya gider ders de veririz.
'TÜRKİYE'DEN KORKTUKLARI İÇİN HAYIR DİYORLAR'
Türkiye için önemli bir dönemdeyiz. Geçmişte liderler Türkiye için hep başkanlık sistemini savundu. Alparslan Türkeş kitabını bile yazdı. Muhsin Yazıcıoğlu olsun, Turgut Özal olsun başkanlığı hep şart olarak görmüştür. Bugün Türkiye'nin bu hayalini gerçekleştiriyoruz. O dönemlerde hep krizler oldu. Bir anayasa kitapçığı geldi, tartışmalar çıktı, bankalar battı. Ülke şimdi fakirleşmiyor. Eskiden her krizde yüzde 25 fakirleşirdi. Demokrasi başkanlık sistemiyle daha güçlü olacak. Yargı bağımsız olacak. Türkiye bu sistemden sonra emin adımlarla daha ileri gidecek. Yurtdışında da Türkiye'yi sevdiklerinden değil korktukları için hayır diyorlar. Onlar Türkiye'yi değil, Alanya esnafını değil, kendilerini düşündükleri için hayır diyorlar."
'ALANYA SİZİN EVİNİZ'
Gerçekleştirilen konuşmaların ardından açılış gerçekleşti. Bakan Çavuşoğlu ve beraberindekiler yapılan duanın ardından açılış kurdelesini hep birlikte kestiler. Çavuşoğlu, Alanya'da yaşayan ve bir Türk'le evli olan Hollandalı bir kadınla da uzun süre sohbet etti. Çavuşoğlu, Hollandalıya "Türkiye'de yaşamaktan hiç bir çekinceniz olmasın. Türkiye ve Alanya sizlerin evi" dedi. Çavuşoğlu, Hollandalı kadına "Umarım Rotterdamlı değilsindir" diyerek espri de yaptı. 
İŞADAMLARINA HİTAP ETTİ
Çavuşoğlu, açılışın ardından Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ALTSO) Alanya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin organize ettiği programda işadamlarına hitap etti. Alanya'nın ilklerin şehri olduğunu belirten Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'de artık üniversitesiz il kalmadı ama Alanya'nın farklı bir özelliği var, hem ilk defa bir devlet üniversitesi bir ilçede kuruldu, hem de bunun yanında bir tane de vakıf üniversitesi var. Öte yandan bu üniversitelerde de çok geniş bölüm imkanları var. Ben de dışişleri bakanı olarak tüm imkanları kullanarak Alanya'ya destek oluyorum.
'BİR ÇOK ALANDA EŞBAŞKANLIK GÖREVİMİZ VAR'
Bunları yaparken de görevimizi ihmal etmiyoruz. Önemli projelerin peşini bırakmıyoruz. Bakü boru hattımızın yakın zamanda çalışmaları başlayacak. Çanakkale'de dünyanın su üstündeki en uzun köprüsünü de yapacağız. Dünyada ne yazık ki çok sorunlu bölgeler var. Çok sayıda insan evini terk etmek zorunda kalıyor veya göçmen olmak zorunda kalıyor. Ama güçlenen ve büyüyen Türkiye'de istikrar var. Türkiye bir çok alanda eşbaşkanlık görevi üstleniyor. Finlandiya ile Barış Elçiliği'nin, İspanya ile de Medeniyetler İttifakı'nın eşbaşkanlığı görevini yapıyoruz.
'AB İKİLİ OYUNLAR OYNUYOR'
Avrupa Birliği (AB) ikili oynuyor. Hem 'Savunma sistemlerinde ortak olalım' diyor, hem 'AB'ye giremezsiniz' diyor. 'Bu ne?' dediğiniz zaman da cevap veremiyor. Dünyada ırkçı partiler her geçen gün artıyor. Hep aynı söylemler, aynı ifadeler. Bu durum Avrupa'dan olan umutlarımızı azaltmaya başladı. Avrupa'yı birleştiren değerler yavaş yavaş kayboluyor.
'TÜRKLER SİZİN ESİRİNİZ Mİ?'
Bir de bu ülkelerin şimdi 'Hayır' kampanyası yapması üzücü. 'Evet' propagandası yapmamıza da izin vermiyorlar. Almanya'da bu sorunu aştık ama diğer ülkelerde böyle saçma uygulamalar var. Yapılanlar ayıp. Hollanda Başbakanı çıkıyor, 'Türk Dışişleri Bakanı buraya gelebilir, laleleri görebilir, müzeleri gezebilir ama Türklerle buluşamaz' diyor. Niye, oradaki Türkler sizlerin esiriniz mi? Bu doğru mu? Bu yapılanlar kabul edilemez ve dostluğa sığmaz. O araba Türkiye cumhuriyetinin arabasıdır ve dokunulmazlığı vardır. Şimdi seçim bitti ne olacak, seçim için bu oyunları yaptınız ya bundan sonrası?
'AVRUPA'DA EROZYON YAŞANIYOR'
Bizim Avrupa ile hiç bir problemimiz yok. Avrupa tüm sorunlarına rağmen en kalkınmış bölge ama ciddi bir erozyon var. Bu gidişatı İkinci Dünya Savaşı öncesine yakın. Bizi ticaret veya ekonomi üzerinden tehdit etmeye kalkmayın. AB, Türkiye'ye bir üçüncü dünya ülkesi gibi davranmamayı öğrenmeli. Türkiye şu an bir çok Avrupa ülkesinden iyi durumda" diye konuştu. Çavuşoğlu daha sonra Yeni Anayasa hakkında katılımcılara bilgiler aktardı.

17 Mar 2017 - 19:26 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

Hasan hasdal - Cok merak ettim avrupa bizim neyimizi kiskaniyor ve neden korkuyor. Ulen neyimiz varsa hepsi onlarin oldu. Buna inanan insanlarin akil sagligindan suphe ederim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Mart 19:26
04

SERKAN YANIK - Alanya nın marka degeri düstü.Bir alanya lı olarak çok üzülüyorum.90 larda bile alanya nın marka degeri daha iyiydi.Cok büyük bir şansızlık yaşıyoruz.Kavga dögüş patırtı, gürültü.Dışileri bakanı alanya lı ama marka değerine katkısı olmadığı gibi uçak düşürme hadiesi, avrupa ülkeleri secim kavgaları nedeniyle zararı da oldu...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Mart 19:26
02

Mert han - Sayın Başkan kredi sicil affı nerde söyle yine de bizde kredi çekelim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Mart 19:26
01

murat taşcı - valla ben koyun gütmem çoban değilim yahu avrupayı 3 koyunlamı korkutacağız akp zihniyetindeki akıllarındaki yaşam tarzını avrupa bliyor bu yüzden artık bizi istemiyor sen komşu olarak afganlıyı yada ırak ve suriyeliyi apartmanda komşu olarak görmek istermisin olay bu işte

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Mart 19:26

Çorum Haber