Alanyalı genç bilimadamı icadına 'Alanya' adını verecek

İstanbul'da yaptığı başarılı çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken Alanyalı genç bilim adamı Hüseyin Köseoğlu, yeni yaptığı icadına 'Alanya' adını vereceğini söyledi

Alanyalı genç bilimadamı icadına 'Alanya' adını verecek
Haber albümü için resme tıklayın

İSTANBUL Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nü bitirdikten sonra İstanbul'da bir çok bilim projesinde çalışan Alanyalı genç bilimadamı Hüseyin Köseoğlu, yeni icadına 'Alanya' adını vereceğini söyledi. Memleketi Alanya'ya olan aşkını İstanbul'da yaşatan Köseoğlu, ekibiyle birlikte "İnsan Tüm Genom ve Ekzom Analizi Projesinde" Biyoinformatik Uzmanı görevini üstlendi. Yaptığı başarılı çalışmalarla İstanbul'daki bilim camiasının kısa sürede tanıdığı Köseoğlu, alanlarında uzman pek çok araştırmacının da takdirini topluyor. Çalışmaları ile ailesinin ve Alanya'nın gururu olan Köseoğlu, şimdilerde Alanya ismini vereceği "DNA Hizalama ve Düzenleme Programını" icat etme peşinde. 
Yeni icadı ile Biyoinformatik Bilimi'ni daha ileriye taşımayı amaçladığını belirten Köseoğlu, Alanya aşkını icadında gösterecek. Köseoğlu, "Alanya benim memleketim. Her fırsatta Alanya'ya geliyorum. Başarabilirsek, Alanya'mızın güzel ismini Doğa Bilimleri Tarihi'nde hakkettiği güzel en yere altın harflerle yazacağız. Bu konudaki patent araştırmalarını yapıyorum. Alanya'ya bu isimle bir katkım olursa çok sevinceğim" dedi.

23 Mar 2017 - 11:04 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber