Alanya Teleferik ücret tartışması büyüyerek devam ediyor

Alanya'da yapımı 37 yıldır konuşulan teleferik hizmete girdi ancak kişi başı 20 TL'lik ücret vatandaşı hayal kırıklığına uğrattı. Siyasiler "Vatandaş binmezse rakam aşağıya çekilir" derken, Yeni Alanya anketine katılan vatandaşların yüzde 88'i de 'Çok pahalı" diyor

ANKET: Alanya'daki teleferik ücretini pahalı buluyor musunuz ?
Haber albümü için resme tıklayın

Yasin ARAZ 

GEÇTİĞİMİZ cumartesi günü hizmete giren ve gidiş-dönüş biletlendirmesi olarak 20 TL ücret belirleyen AlanyaTeleferik, bu fiyat nedeniyle tepki topluyor. Vatandaşlar sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirirken, bazı vatandaşların belirlenen ücrete 'Soygun' demesi dikkat çekiyor. Buna rağmen Alanya Teleferik, ilk 5 günde 12 binin üzerinde misafiri Alanya Kalesi'ne taşıdı.

'VATANDAŞ BİNMEZSE ÜCRET DÜŞER'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, teleferikle ulaşımın arz-talep dengesiyle bağdaştığını belirterek "Fiyat bana göre de yüksek gibi ama zorunlu bir ulaşım yolu da değil. Alternatifleri var. Vatandaş eğer teleferiğe 20 TL'ye binmezse, bir süre sonra bu rakam aşağıya çekilir. Eğer ki pahalı bulunuyorsa alternatiflere yöneliş olur. Otobüs tercih edilebilir. Talep olmadığı zaman da fiyatlar aşağıya çekilir" diye konuştu.

'ANKARA'DA DAHA UZUN MESAFE 4 TL'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut ise "Bu fiyat gerçekten yüksek. Ankara'da da bu sistem var, ücreti 4 TL. Üstelik çok daha uzun bir mesafe. Umarım bu tarife geçici bir tarifedir. Vatandaşın özendirilmesi lazım, bunun için de fiyatlar uygun tutulmalı. İnsanların 'Arabayla gidip eziyet çekmeyeyim' demesi lazım" diye konuştu.

YENİ ALANYA ANKETİNDE SON DURUM 

Konuyu halkın görüşüne açan www.yenialanya.com, "Teleferik ücretini nasıl buluyorsunuz?" sorulu bir anket başlattı. Kısa sürede yoğun katılımın gerçekleştiği ankete katılıp, görüşünü belirten vatandaşların yüzde 88'i 'Çok yüksek' derken, sadece yüzde 9'u 'Normal' dedi. Yüzde 3'lük dilim ise yorum yapmaktan kaçındı.

VATANDAŞ NE DİYOR?

20 TL'lik teleferik ücreti, sosyal medya üzerinde de en çok tartışılan konu durumunda. İşte, öne çıkan bazı vatandaş yorumları: 
TAYLAN KARAN: Astronomik. İki çocuklu bir çekirdek aile binse 80 TL. Bir haftalık market parası.
NİYAZİ ALPER YURT: Ekonomik olmalı ki, cezbetsin.
SALİH ARIKAN: Tabi ki çok pahalı. Sadece turizmi değil kendi halkınızı da düşünmelisiniz.
MUZAFFER YÜKSEK: 2 kişi binse 40 TL eder, bu da bir asgari ücretlinin 1 günlük yevmiyesi. Yazıklar olsun bu fiyatı halkına uygun görenlere. Amaç hizmet değil rantmış.
NURAY AKÇER: Güzel hizmet fakat fiyat yüksek. Herkes yararlanabilmeli.
MEHTAP USLU: Pahalı. Bunun tartışılacak yanı yok. Pek çok ilimizde var teleferik. Biraz araştırıp orta yol bulunmalı.
SAKİNE MEMDUH: Biz bugün ailecek denedik. Gidiş-dönüş 20 TL, öğrenci 10 TL. Eşim, çocuğum ve ben 50 TL ödedik. Verdiğimiz her kuruşa değdi. Alanya'ya bu açıdan bakmak, manzara, yürüyüş yolundan İskele manzarası. Her şey o kadar güzel ve keyifliydi ki, düşünmüyorsunuz verdiğiniz parayı. Toplamda bakarsanız otoparklara çok daha fazla ödüyoruz. Böyle bir yatırım ve hizmete az bile.
SÜLEYMAN AKINCI: Bilet ücreti 10 TL olsa bence daha fazla insan kullanabilir, hem de sürümden kazanılır.

ALANYA TELEFERİK ÜCRETİ SİZCE PAHALI MI ?

ANKETE OY VERMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

22 Ağu 2017 - 10:39 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

09

Mikail - Bu fiyat değişmediği sürece asla teleferiği kullanmayacağım. Bu fiyat çok abartılı olmuş. O yüzden fiyatların düşmesi lazım. 5 kişilik bir aile 100tl tutuyor. 100tl demek bir ailenin 1 haftalık kahvaltı masrafına eş değer. Acil çözüm bulunması gereken bir konu diye düşünüyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ağustos 10:39
08

Pam - 20 tl gayet normal bir ucret teleferik bir farklilik kaleyi gormek isteyenlere bu para fazla geliyorsa ayrica yuruyebilirler.herseyin bir maliyeti var.bunun soygunculuk ile hic alakasi yok.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ağustos 10:39
07

zihniyete bak - maliyetinin ne olduğunu herkes biliyor kaç yıl işletmecilik yapılacak yılda ortalama ne kazanacaklar hesap basit daha nesi pahalı değil.hem halka hizmet olarak lanse edilip sonrada paran yoksa çıkma arkadaşım demek nedir böyle

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ağustos 10:39
06

Nur - Alanyayi karis karis bilirim 6 7 yil kaldim cok pahali ankarada once uctersizdi suandada 1 tl tamam turizm ama olmaz insanlari ayiriyor.bircogu veremez 5 tl bile pahali 2 3 lira yapsin bak nasil kazaniyor surumden ben sahsen binmem

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ağustos 10:39
04

Ahmet - Hadi yine 10 lira olsa birsey demicez ayip be 20 lira olurmu parasi olmayan neden o sevkten mahrum kalicak bu fiyatin bir an önce düzeltilmesi gerek

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ağustos 10:39
03

Aslan bey - Otomobilin 5 lira yakmadigi kaleye kisi basina 20 lira sadece soygun yazik.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ağustos 10:39
02

Fevzi yildirim - Fiat yuksek cook yuksek motor iki kisi o kadar yakmaz yazik

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ağustos 10:39
01

Mehmet - Öğretmenim ve Alanyaya geleli 4 yıl oldu lakin neye elimizi uzatsak hep kazık yiyoruz tabiri caizse.Sanki Alanya da turist haricinde insan yaşamıyor gibi bir anlayış hakim.Bu yüzden burdan bir an önce tayin isteyip son sürat kaçacağım.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ağustos 10:39

Çorum Haber