'Alanya Mutfağı' görücüye çıkıyor

Alanya Belediyesi'nin oluşturduğu Mutfak Mirası ekibi, haftasonunda İstanbul'da 1500 kişiye Alanya yemeklerinden oluşan öğle yemeği sunacak

ALANYA Belediyesi, 2 Nisan’da Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması’na katılarak, Aşçılar Derneği’nin seçtiği tema mutfağında Mutfak Mirası ekibiyle Alanya yöresel lezzetlerini sergileyecek. Dün akşam 19.00’da karayolu ile İstanbul’a hareket eden kafile, Pazar gününe kadar stant hazırlıklarını tamamlayacak. Her yıl Türkiye’nin farklı bir bölgesinin yöresel mutfağını ağırlayan etkinlikte bu yıl tema mutfağı olarak Alanya Yöresel Mutfak ve Yemek Kültürü işlenecek. Alanya Belediyesi’nin kuracağı stantta yöresel mutfak sunumları ve tadımları yapılacak. Gelen konuklara ise Alanya yemekleri ikram edilecek. Yemekler ise Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği (AKPAB), Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi Gastronomi Bölümü ve Alanya Belediyesi mutfak ekibi tarafından hazırlanacak.
TÜRKİYE'DEN İLK ŞEHİR ALANYA
Alanya Belediyesi lezzet ustalarının en önemli buluşma organizasyonunda, Alanya’nın yalnızca deniz-kum-güneş üçlüsünden ibaret olmadığı, mutfak kültürünün ve tarımsal faaliyetlerin de şehrin bir parçası olduğunu ziyaretçilere aktarılacak. Culinary Heritage Europe (Avrupa Mutfak Mirası) ağına Türkiye’den kabul edilen ilk şehir olan Alanya’nın “Laba Dolması”, “Göleviz Yemeği”, “Ülübü Piyazı”, “Tömeken Salatası”, “Badem Kahvesi” ve 45 çeşit yöresel yemeği, 6. Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşmasında açık büfe öğle yemeği olarak misafirlere ikram edilecek.
31 KİŞİLİK EKİP KURULDU
Organizasyon için Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından 31 kişilik ekip kuruldu. Bu 31 kişilik Mutfak Mirası Ekibi’nde 10 kişi AKPAB'dan, 3 öğrenci ve 1 mutfak eğitmeni ödüllü şef AHEP Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nden ve geri kalanı da Alanya Belediyesi personelinden oluşuyor.
AVOKADO ÖNE ÇIKARILACAK
Kafileye AHEP Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nden katılacak öğrenciler ve mutfak eğitmeni, Alanya’nın gelenekselleşen lezzeti avokado meyvesinden farklı lezzetleri misafirlerin beğenisine sunacak. Ayrıca Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Müdürü Seda Özbek de kafilede yer alarak Alanya’nın tanıtımını yapacak. 1500 kişilik öğle yemeği ve Tema Mutfağı stantının Pazar günü düzenlenecek olan Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması’na damga vurması bekleniyor.
10 BİN KİŞİ AĞIRLANACAK
Profesyonel şeflerin yoğun ilgi gösterdiği Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması'nda, ulusal ve uluslararası şefler ve aşçılar, Türkiye’nin yedi bölgesinden aşçı derneklerinin yönetim kurulları ve üyeleri, meslek lisesi ve üniversitelerin gastronomi bölümü aşçı adayları, gurmeler, akademisyenler, mutfak yazarları, meslek eğitimcileri, blogerlar, Instagram yazarları ve medya olmak üzere yaklaşık 10 bin kişi ağırlanacak.

31 Mar 2017 - 00:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber