'Alanya Kalesi' anketinde ilginç sonuç

Vatandaş "Tarihi Alanya Kalesi'ne teleferik sonrası motorlu araç girişi yasaklanmalı mı?" sorusuna kilitlendi. TGF Genel Başkan Vekili ve AGC Başkanı Mehmet Ali Dim'in 'Kaleye araç girişi yasaklansın mı?' sorulu Twitter anketine ilgi büyük. Facebook'ta ise yorum yağmuru var

TÜRKİYE Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in Yeni Alanya'ya yaptığı "Kaleyi tamamen gezi ve seyirlik bir alana çevireceğiz. Kaleye sadece tur otobüsü değil, motosiklet ve otomobil de dahil hiç araç girmemesini öngörüyoruz. Kalede sadece yürüyüş yapanlar ya da bisikletliler veya elektrikli golf arabaları olacak. Bu projemizi Anıtlar Yüksek Kurulu ve Antalya Valiliği ile değerlendirip start vermek istiyoruz" şeklindeki açıklamasının ardından sosyal paylaşım sitesi Twitter ve Facebook üzerinde bir anket başlattı. 
İŞTE SONUÇLAR 
Dim'in Twitter'daki "Tarihi Alanya Kalesi'ne teleferik sonrası motorlu araç girişi yasaklanmalı mı?" sorulu anketi kısa sürede yoğun ilgi gördü. Halen süren ankette son durum şöyle:

ORAN (%)    TALEP
54        Tümden yasaklansın
09        Tüm araçlar girebilsin
25        Sadece otobüs yasaklansın
12        Özel araçlar kullanılsın
ALANYA HALKI NE DİYOR?
Dim, Facebook'ta da "Tarihi Alanya Kalesi'ne teleferik sonrası motorlu araç girişi yasaklanmalı mı?" diye sordu. Bu soruya vatandaştan gelen yanıtlar şöyle:
AHMET KUTLU: Sadece otobüs ve diğer büyük araçlar yasaklansın. 
İRFAN KERTİLİ: Sadece tur otobüsleri yasaklanmalı. Orada yaşayanlar ile esnaflar düşünülmeli. 
MURAT UNCU: Kaleye araç girişi tamamen yasaklanırsa, kalede evi ve işi olanlar ne yapacak? 
MUHTEREM KARSLI: Tabi ki yasaklanmalı. Dünyanın neresinde var kaleye araçla çıkmak? 
SELÇUK SALUR: Sadece toplu taşıma ve tur yasaklanmalı. 
HALİT GÖKTAŞ: Belirli saatler dışında araç trafiğine kapatılabilir. 
------
OĞUZ SİNAN DENİZ: Bence de tur otobüsleri yasaklanmalı. Kendi aracıyla çıkmak isteyenler oradaki esnaf için yararlı olur.
ALİ AKKAYA (Alanya Şoförler Odası Başkanı): Bence büyük araçlar yasaklanmalı, küçük binek araçlar bu yasağın dışında tutulmalı. 
ERDAL ŞEN: Tur otobüsleri yasaklansın ama vatandaş istediği gibi çıkabilsin. 
FERHAT ALTUN: Bence yasaklanmasın ama girişler ücretlendirilsin. Damlataş ve İskele tarafına gişe kurulup, bu iş hayata geçirilebilir. Gelen gelir de tarihi yerlerin restorasyonunda kullanılsın. 
TAN ADALI: Tarihi kapının öbür tarafına sadece ev sahipleri geçiş yapabilsin. 
AHMET BİLGİN: Evet, yasaklansın. 
CAFER ARSLAN: Çözüm yasaklamak olmamalı. Ne dağlar delinerek tüneller açılıyor. 3 veya 4 yerde dağ içine devasa otoparklar yapılmalı. Yollarda park olmamalı.
KERİM BUNAT: Yollarda park kesinlikle olmamalı, belirli yerler dışında. Bence tur otobüsleri yasaklanmalı, toplu taşıma ve diğer araçlar gidip gelebilmeli. 
YAHYA BALCI: Yazın tur otobüsleri yasaklanmalı. 
AZİZ ÖZTÜRK: Kesinlikle yasaklanması lazım tüm araçlara. İçkicilerin mekanı kale olmuş, her taraf içki şişesi, her türlü pislik şu an kalede mevcut. Tarihten başka her şey var. Turizm için de daha faydalı olur trafiğe kapatılması. 
ÖZGÜR GÜNDEŞLİOĞLU: Öncelikle tur otobüsleri yasaklanmalı ki, öyle olacağını düşünmüştüm bu proje dahilinde. Dokuya zarar veren en önemli unsur otobüsler, hem de turistlerin çok hoşuna gidecektir, teleferik de kazanır, Alanya da. Diğer motorlu taşıtları yasaklamak olmaz bence. Bir çok insan orada oturuyor.
----
CUMALİ BORA: Hayır, yasaklanmamalı. 
MEHMET ÇALIŞ: Büyük araçlar yasaklanmalı. Küçük araçlar da paralı girmeli. 
SABRİ AYDOĞAN: Oradaki insanlar, evi, işi, gücü olanlar, yaşlılar ne yapacak, uçacak mı yoksa kapatanların sırtına binip mi çıkacağız kaleye? 
ERCAN ÇATAL: Kalede ikamet eden insanlar da düşünüldüğü zaman motorlu aracın yasaklanması sıkıntı yaratır. Özellikle tur firmalarına ait her türlü araç yasaklanmalıdır.
RAMAZAN ÖZSOY: Bu milleti anlamak ne kadar zor, anlamıyorum. "Bir zamanlar Alanya girişi trafiğe kapansın" dendi, iki ağanın işi için kapatıldı. Sonra açılabilmesi için seçimlerde vaat oldu. Burada da aslında her şeyiyle, yeri dahi yanlış olan bir demir parçası üç kuruş birilerine rant elde ettirecek diye yol mu kapatılır? Akıllı olun. Düzen bugüne kadar nasıl işlediyse, otobüs dahil herşey aynı devam etmeli. Alın size Hükümet ve Müftüler caddeleri. Gündüz yolları kapatılan bu caddelerin esnafının haline bir bakın. 
MUSTAFA YÜKSEK: Bence tur otobüsleri ve tur cipleri kesinlikle yasak olmalı. 
ADEM TEKİN: Turistler teleferik kullansın. Otomobil türü araçlara serbest olsun çünkü herkes teleferiğe binmek istemeyebilir ya da sağlığı buna uygun olmayabilir.
MUSTAFA KASAPOĞLU: Günün belli saatlerinde serbest, genelde yasak olmalı. 
AYHAN ÇETİNKAYA: Bence her türlü araç yasaklanmalı. Ulaşım golf arabası gibi elektrikli araçlarla yapılarak, tarihi dokunun zedelenmesinin de önüne geçilmeli.
ŞENOL ŞEN: Evet, kesinlikle yasaklansın. 
MUZAFFER METİN: İskeleye girmek yasak, kaleye araç yasak! Bence bırakalım bu yasak hastalığını.
NAİM HAKAN YENİ: Bergama Akropol'de de aynısını yaptı belediye. Hatta teleferik sahibi belediye başkanıymış. Sonra turist duasına çıkmışlar.
MEHMET ÇELİK: İyi, kaleyi kapat, iskeleyi kapat, terası da kapat. Bir dahaki seçime de evdeki koltukta oturursun artık.
MEHMET EMİN YALÇINSOY: Kaleye de çıkamayacağız anlaşılan.
SERDAR DOĞAN: Kapatın kaleyi, olsun bitsin. Parası olan çıksın. Parası olmayan aşağıdan bakar. Ne saçma şeylerle uğraşıyoruz. Vatandaşın bir kalesi var, onu da paralı yapın. Paraya ihtiyacınız varsa, Antalya'ya giden paralara çözüm bulun.
HATİCE ERDEM SEREZLİ: Yerli halk için yasak olması çok çok saçma. Tur otobüsleri için bir şey düşünsünler. Burada yaşıyoruz, kaleye çıkmak için para mı ödeyeceğiz? Canı isteyen binsin teleferiğe. Mesafe çok kısa, 15 TL çok.
FATİH SAKLAR: Bu teleferik Alanya'ya gelen turistler için yapılmadı mı, yerli için neden yasak olsun? Orada oturan, iş yapan ne yapacak? Mesela restorancı malzemesini teleferikle mi taşıyacak? Veya yükseklik korkusu olan ne yapacak? Bence taksi ve toplu taşıma (sınırlı olmak üzere) ve tur otobüsleri yasaklanırsa yeterlidir.
RECEP KARADUMAN: Kapatın kapatın! İki duba da Alanya'nın giriş çıkışlarına koyun. Alanya'ya da girip çıkmayalım.
BEKİR ÖZSOY: Teleferik yasaklansın.
MKT KÜÇÜKTOKUŞ: Bence yasaklansın. Yasaklayanlar kalede yaşayanlara Kıbrıs eşeği, resmi hizmetlere de katır alsınlar, problem çözülür. 
FUNDA KARADAŞ: Herkes teleferiğe binmek zorunda mı?
MUHARREM YAVUZ: Aslında Alanya'ya giriş vizesi olması lazım. 
TAYLAN GÜNDEŞLİOĞLU: Turizmci olarak bence sadece tur otobüsleri yasaklanmalı, halk otobüsü ve arabalar değil. Esnafı, orada oturanları ve belli saatlerde manzara seyretmek isteyenleri de düşünmek lazım. Adam evine teleferikle mi gidip gelecek?
SÜLEYMAN KANMAZ: Rahatsızlık veriyorsak Alanya'dan taşınalım! Önce iskele, sonra kale, çok güzel!

HABERİN VİDEOSUNU DİM WEB TV'DEN İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ. 

15 May 2017 - 13:36 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

08

Onur coşkun - Bence şahıs araçlarına izin verilmeli kalede evi olanlar nasıl kaleye cikayak her gün 15 tl para verip mi çıkacak bu konu çok saçma şahıs araçlarına kaleye izin verilmeli .

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Mayıs 13:36
07

Adil Denir - Alanya kalesine araç girişi yasaklanmasını, Damlataş'ın oraya giriş turnikesi konsun. Ücret fazla olsun. Doğal olarak insanlar özel araçlarıyla gitmeyecek. Ancak; kaleye çıkmak için Damlataş da taksi dolmuşlar olsun. Onlara izin verilsin. Yayan çıkmak isteyenler engellenmesin. Bence teleferik hiç doğru bir tercih değil. Üstelik, kime sordular ki? Görüntülü kirliliği yaratıyor. Mini referandum yapılabilirdi. Üstelik maliyeti olmalı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Mayıs 13:36
06

Bekir atalay - Bence 4 kişilik bir aile 60 tl verip kaleye çıkmaz taksiyle gider tabi ķüçük araçları yasaklarsalar biner diye düşünülebilir ama ha nasıl telefirige hiç binmedim bu deneyeyim der biner bence bunun sonu eski halin kaldırılıp yerinin düğün salonunun altındaki iş yerlerinin kapanması gibi fiyaskoyla sonuçlanacağını düşünüyorum inşAllah yanılmısımdır

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Mayıs 13:36
05

Cengiz - Arkadaslar kale alanyada yasayan ve alanyaya gelen misafirlerin tek istekleridir telefirikle cikmak isteyen zaten cikar yasagi anlamadim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Mayıs 13:36
04

Gül bahar. - Tabikide büyük araçlar yasaklanmalı. İnsanlarhava almak bir tur atmak için araçlarıyla çıkabilmeli. Yürüyemeyen İnsanların uçacak hali yok heralde. Zaten iskele bitti birde kaleyi bitirmeyelim. Yerli halkıda düşünmek gerekir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Mayıs 13:36
03

Yusuf yaman - Alanya belediyesi akp ye geçtiyse kafasına takılsın aksinde basbugun yolundaysa istişare etmeli etmezse akp seçim mazemesi yapar halkı unutma sayın başkan o sevinci tekrar yasiyalim kazanmak iyi duygu saygılarımla

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Mayıs 13:36
02

Fahri - Bence kapatmak cok yanlis olur insanlari zorlami bindireceksiniz. Ben sahsen ordayasiyan ve taksiciler icin bu cok buyuk bir yanlis tir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Mayıs 13:36
01

celal Görke - hic biri yasaklanmamali hepsinin ayri ödevleri var hepsi birbirine

koordine edilmeli Halkin mobiliteti etkilenmemeli

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Mayıs 13:36

Çorum Haber