Alanya İMKB'de şok iddia

Beden Eğitimi Dersi sırasında kuruyan dudaklarını diliyle ıslatan erkek öğrenciye öğretmeninin hakaretler yağdırdığı, ardından 5 gün okuldan uzaklaştırma cezası verildiği iddia edildi

ÖZEL HABER - A.Naz YÜCEL 

ALANYA'NIN Türkler Mahallesi'nde bulunan İMKB Sosyal Bilimler Lisesi'nde, kuruyan dudaklarını diliyle ıslattığı için öğretmeninin hakaretlerine maruz kaldığı ve 5 gün okuldan uzaklaştırma cezası verildiği iddia edilen erkek hazırlık öğrencisi Ö.F.Ö'nün annesi Sevda Ö, Yeni Alanya'ya konuştu. Annenin iddiaları aynen şöyle: 
"Öğrenciler beden eğitimi dersinde sıraya girmişler. Bu sırada oğlum, kuruyan dudaklarını diliyle ıslatmış. Bu durum oğlumda bir tik halinde uzun zamandır var. Bunu gören öğretmeni T.K, bağırarak oğlumu yanına çağırmış, arkadaşları içerisinde rencide etmiş. Ardından odasına çağırmış ve burada 'Senin anan, bacın yok mu? Yaptığın hareketin anlamını biliyor musun sen? Senin bu yaptığın hareketi dışarıda pe......ler yapar. Hayatta bir şerefliler yolu vardır, bir de şerefsizler yolu vardır. Sen şerefsiz olma yolunda ilerliyorsun' şeklinde hakaretler etmiş. Oğlum 'Ben ne yaptım hocam? Anlamayamadım' deyince, öğretmen T.K. oğlumun kafasını tutarak sallamış ve hakaretlerine devam etmiş. Oğlum akşam bu durumu bize anlattı. Çok üzgündü. Benim eşim de bir öğretmen. Biz hemen oğlumuza yaşadıklarını bir kağıda yazdırdık ve tutanak haline getirdik. Ardından bu tutanağı okul yönetimine sunduk. Oğlumun tik halindeki bu durumunu, cinsel bir çağrışıma dönüştüren öğretmenle görüşmek istedik. Bahçede karşılaştığımız öğretmen T.K. bana 'Sen git, kocan gelsin!' diye bağırdı. Bunun üzerine okul bahçesinde aracının içinde olan eşim geldi. Öğretmen T.K. eşimin üzerine yürüdü ve göbeğiyle eşimi iterek 'Hadi, erkeksen vursana! Sen adam mısın!' diye bağırmaya başladı. Bu olayın görüntüleri okulun güvenlik kamerasında net olarak vardır. Bu olaydan iki hafta sonra bir şok daha yaşadık ve oğluma 5 gün okuldan uzaklaştırma cezası verdiler. Öğretmenler çocukları hayata kazandırmak zorundadır. Oysa bu öğretmen oğlumun geleceği ile oynadı. Şu anda oğlum 'Anne, okulda arkadaşlarım bana sapık gözüyle bakıyor' diyor. Bu olayın çocuğumun gelecekteki hayatını etkilemesinden endişeleniyorum. 7'den 70'e herkesin yaptığı, dudaklar kuruyunca ıslatmak ne zaman bir cinsel tahrik suçu haline geldi? Bu öğretmen çocuğuma ve ailemize çok zor zamanlar yaşattı. Hakkımızı hukuk yoluyla da arayacağız."
Anne Sevda Ö'nün Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de başvurarak şikayette bulunduğu, Milli Eğitim müfettişlerince olayın incelendiği öğrenildi.

26 May 2017 - 16:43 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

09

Yahya - Öğretmenlerin %99,99'u neyin tik, neyin kasti bir davranış olduğunu ayırt edebilecek yeterliliktedir.

Ha "yapmış ise karşılığı budur" demiyorum, çocuk hak etmiş demiyorum ama öğretmenler maalesef o kadar değersizleşti,o kadar itibarsızlaştı ki resmen öğrenciler tepesine çıkıyor artık öğretmenlerin. Artık bir yerde sabır tükeniyor. Liselerde görev yapmak çelik gibi bir sabır istiyor. Servisçilerin, kantincilerin 15 dk dayanamadığı bu şımarık ergenlere akşama kadar sabrediyor öğretmenler.

"Öğrenciler cahil, öğrenciler ergen, öğrencilerin kanı kaynıyor" bahanemiz bol eyvallah da bre kardeşim bu öğretmenciklerin de bi gururu, haysiyeti var. Üç kuruş para için kimse kimsenin çocuğunun maskarası olmaya mecbur değil.

O zaman bir soru gelsin:

Adamın biri de geçip sizin karşınızda dudaklarını yalasa "tiki var herhalde" der geçer miydiniz ablacım? Yoksa karşıdakinin mimiklerini, beden dilini anlayıp, ayrımını az buçuk yapabilir miydiniz?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Ocak 22:12
08

Ali Osman Yüce - Kalpleri bozuk, kafaları hinlik peşinde olan insanlar her hareketten bir kötülük çıkarırmış. Bu öğretmen olduğu iddia edilen vatandaş bu tiplemeye uyuyor. Çocuklarımızı kimlere emanet ediyoruz! Bu olayı takip etmeye devam edeceğiz. Tabii okul yönetiminin tavırlarınında takipçisiyiz.

Yanıtla . 3Beğen . 0Beğenme 26 Mayıs 16:43
07

Ahmet - İşsiz hoca ne olacak takacak başka bişey bulamamış mı gençlerle uğraşıyorlar

Yanıtla . 3Beğen . 0Beğenme 26 Mayıs 16:43
06

Hatice - Pes öğretmen pes siz dudağınızı yalamazmısınız?yoksa öğretmen değilde öğretilen mi olmaya özendiniz.çocuk psikolojisini pedogojik formasyon dersinde görmedinizmi,bundan sonra çocuğun halini hiç mi düşünmediniz, bu çocuğun yerinde kendi çocuğunuz olsa ne yapardınız soruyorum size bu çocuk şimdi ne yapsın çok güvendiği öğretmenleri güven vermiyor yaptığı hareket fizyolojik bir reflekstir bu hareketin ne olduğunu bilmeyen öğretmen eğitmeye değil eğitilmeye ihtiyaç duyan bir kişidir.

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 26 Mayıs 16:43
05

YAKUP - Hiçbir öğretmen ilk hareketinde bir öğrenciye bu şekilde davranmaz.Araştırlınca ortaya çıkacaktır,öğrtemen haklılığı.Aile klasik edebiyat parçalayarak mağdur ayağına yatan tiplermiş bence.Basına verip öğretmeni yıpratmaya çalışan zavallılar.

Yanıtla . 0Beğen . 1Beğenme 26 Mayıs 16:43
04

Mustafa Aydoğan - Çocuğun tiki var deniliyor yinede işlem yapılması yanlış olmuştur.

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 26 Mayıs 16:43
03

Damla - Pırlanta gibi bir çocuğun hayatıyla böyle kolay oynanmamalı .. eğitimci kimliğinden uzaklaşma malı bir öğretmen... yazık....

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 26 Mayıs 16:43
02

Yeni Kullanıcı - Öğretmen için bu kadar büyüyen olayın etkisinden çok genci ve psikolojisini düşünmek gerek. Öğretmenin de öğrencinin de "erkek" olması da bunu destekleyen bir veri üstelik. Durum bir yanlış anlaşılma ise -ki burası iyi öğrencilerin girebileceği bir okulken çok normal- olayı telafi yerine bu kadar büyüten öğretmenin konu ile ilgili ne düşündüğünü merak ediyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mayıs 16:43
01

hacı mehmet akpınar - bole hocalar devam ederse ogrencı yetısmez demekkı suc bole hocalarda bu olayı kınıyorum ogrencı arkadasımıza da gecmıs olsun İnşAllah arkadasımıza bu olay yuzunden verılen ceza kaldırılmıstır gereken cezayı bu hareketlerı yapan hocaya verılmesını temennı ederız ..

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 26 Mayıs 16:43

Çorum Haber