Alanya'daki bu festival kaçmaz

20-22 Mayıs tarihleri arasında Alanya Belediyesi tarafından düzenlenecek 'Sevgi' temalı 17. Uluslararası Alanya Turizm ve Sanat Festivali'nde sevilen sanatçılar Zara, Mustafa Ceceli ve Candan Erçetin ücretsiz konserleriyle Alanya halkı ile buluşacak.

Yasin ARAZ
ALANYA Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 17. kez gerçekleştirilecek olan Turizm ve Sanat Festivali ile ilgili açıklamalarda bulunan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 20 Mayıs'ta (yarın) başlayacak ve 22 Mayıs Pazartesi gününe kadar sürecek olan festivale tüm Alanya halkını davet etti. Sırasıyla Candan Erçetin, Zara ve Mustafa Ceceli'nin Alanya halkı ile buluşacağı festivalin temasını 'Sevgi' olarak belirlediklerini ifade eden Başkan Yücel, Alanya Müzesi’nde sergilenen Roma dönemine ait ostotek (sevgi taşı) parçasından esinlendiklerini ifade etti.
'SEVGİ' MESAJI TÜM İNSANLIĞA ULAŞMALI'
Festivalde her yıl Alanya kültürüne ait bir konuyu öne çıkararak işlediklerini belirten Başkan Yücel, 20 Mayıs'ta başlayacak bu yılki festivalde sevgi ve hoşgörü konularını öne çıkardıklarını söyledi. Başkan Yücel, "Günümüzde tüm dünyanın sevgi ve hoşgörüye ihtiyacı var. Dünyayı saran ekonomik krizler, savaş senaryoları insanları birbirinden ayrıştırıyor. İlk çağlardan günümüze farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Alanya, farklı ulusları, farklı kültürleri birbirine yaklaştıran bir hoşgörü şehri. Bu yıl ki Turizm ve Sanat Festivali’nde de sevgi konusunu vurgulayarak, medeniyetlerin izini taşıyan zengin yeraltı ve yerüstü kültürel mirasımızı da ortaya koymak istedik. Alanya Müzesi’nde sergilen ve Roma dönemine ait üzerinde yüzleri birbirine yapışmış bir kadın ve erkek figürünü gösteren 'sevgi taşını' örnek aldık. Festivalimiz aracılığıyla 'Sevgi Hep Vardı' mesajını vatandaşlarımıza, festivali ziyaret eden yabancı misafirlere ve tüm dünyaya ulaştırmak istiyoruz" diye konuştu.
ALANYA FOTOĞRAFLARLA ANLATILACAK
Festival ile Alanya’nın bir kültür, medeniyet, tarih şehri olduğu vurgulanmak istenirken, yer altından çıkarılan tarihi ve kültürel zenginlikleri, ören yerlerindeki anıtsal yapıları fotoğraflar ışığında sergilenecek. Sevginin insanlık tarihiyle birlikte var olduğuna dikkat çekmek isteyen Alanya Belediyesi, festival afişinde müzedeki kadın ve erkek figürlerinden oluşan “Sevgi Hep Vardı” taşını festivalin değeri olarak ön plana çıkaracak.
EL EMEĞİ ÜRÜNLER GÖRÜCÜYE ÇIKACAK
Festival kapsamında ayrıca Müze Müdürlüğü’nün de desteğiyle Alanya Müzesi’nde bulunan ve toprak altından çıkarılan eserlerle ilgili de bir fotoğraf sergisi açılacak. Alanya’nın kültürel ve sosyal yapısını anlatan geçmişten günümüze fotoğraf sergileri de ayrıca festival alanında yer alacak. Aralarında yöresel yemek ve el sanatlarından bölgeye özgü örneklerinin de sergileneceği birbirinden renkli 90 stant da davetlilerin beğenisine sunulacak. Bu kapsamda Alanya Belediyesince açılan kurslarda eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı ipek kozasından çiçekler, muz lifinden ürünler ve el nakışlarının yer aldığı eserler de sergilenecek.
ALANYA FESTİVALDE MÜZİĞE DOYACAK
20 Mayıs Cumartesi 17.30’da Atatürk Anıtı’nın önünden başlayacak geleneksel festival kortejine protokol, vatandaşlar ve kardeş şehirlerin yansıra 40 kişilik mehter takımı, geçmişten günümüze kapsamlı bir Yörük Göçü, folklor ve animasyon grupları eşlik edecek. Candan Erçetin, Zara ve Mustafa Ceceli gibi birbirinden değerli ünlü sanatçıların sahne alacağı festival boyunca aynı zamanda canlı DJ performansları ile birlikte folklor, müzik ve animasyon grupları davetlilere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşatacak.

18 May 2017 - 22:05 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber