Alanya'da 'Vergi Haftası' kutlaması

Vergi Dairesi Müdür Vekili Sezen, ekonomik istikarın sağlanması ve ulusal refahın artmasının vergi gelirleriyle mümkün olduğuna dikkat çekti

- Erkan UYSAL

YURT genelinde olduğu gibi Alanya'da da 27 Şubat-5 Mart tarihleri arasında kutlanan 'Vergi Haftası' kutlamaları başladı. Kutlamalar kapsamında önce Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Buradaki törene Alanya Vergi Dairesi Müdür Vekili Hüseyin Seyfi Sezen, Alanya Milli Emlak Müdürü Yakup Yıldız, Alanya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (ALSMO) Başkanı Kerim Gökçeoğlu ve öğrenciler katıldı. Müdür Vekili Sezen tarafından çelenk sunulmasının ardından bir konuşma yapan Vergi Dairesi çalışanı Figen Karataş, verginin toplumda gelir dağılımında adaletin sağlanması ve sosyo-ekonomik dengelerin sağlanmasında  en önemli enstrüman olduğuunu söyledi. Karataş, "Sağlıklı vergi toplamanın temeli kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınmasına ve vergi düzeninin yerleşmesine dayanır. Bu nedenle haksız rekabetin, gelir dağılımındaki adaletsizliğin, sosyal dengelerdeki huzursuzluğun, kamu yatırımlarındaki azalmanın ve toplumsal etik değerlerdeki aşınmanın önlenmesi için kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması bir zorunluluk" dedi.     
KAYMAKAM HARPUTLU ZİYARET EDİLDİ 
Çelenk sunulmasının ardından Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu makamında ziyaret edildi. Vergi Dairesi Müdür Vekili Hüseyin Sezen, kutlama programı ve Alanya Vergi Dairesi'nin genel durumu hakkında Kaymakam Harputlu'ya bilgiler verdi. Sezen, çalışmalarında kendilerine verdikleri destekten dolayı Harputlu'ya teşekkür etti.
'VERGİ BİLİNCİ KALKINMADA ÖNEMLİ'
Sezen'den bilgiler alan Harputlu da, "Türkiye’de vergi bilincinin oluşturulması ülkemizin kalkınması açısından son derece önemli. Bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasında hak ettiği yere gelmesinde bizim vergilerimizi zamanında düzenli ödememiz hem üreticiler ve ticaret erbabı için, hem de geleceğimiz olan çocuklarımız için iyi bir miras bırakabilme açısından son derece önemli. Bu vesile vergi haftanızı kutluyor, bu bilinçle vergilerini veren vatandaşlarla birlikte kucaklaşarak ülkemizin hak ettiği yerlere gelmesi için elimizden gelen tüm gayreti de göstereceğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.
İSTİKRARIN SAĞLANMASI VERGİYLE OLUR
Öğleden sonra Alanya Vergi Dairesi'nde bir açıklama yapan Sezen de, "Ülkemiz gerek içinde bulunduğu jeopolitik konum, gerekse tarihimizin verdiği misyon itibariyle güçlü bir ülke olmak durumunda. Güçlü olmanın en önemli göstergelerinden birisi de güçlü bir ekonomiye sahip olmak. Güçlü bir ekonomiye sahip olabilmek için de etkin bir vergi sistemine sahip olmak gerekir. Vergi kamu hizmetlerinin finansmanının sağlanması ile ekonomik istikar ve gelir dağılımında, adaletin sağlanmasında belirleyici bir fonksiyona sahip. Ekonomik istikarın sağlanması ve sürdürülebilmesi, ulusal refahımızın ve kamu hizmetlerinin kalitesinin artması, sosyal devlet anlayışının daha da gelişmesi ve sürdürülebilmesi vergi gelirleriyle mümkün. Zira kamu harcamalarının finansmanının iki önemli kaynağı var. Vergi gelirleri ve borçlanma. Uzun çabalar sonucunda elde edilen, ülke ekonomisi ve bireyler için büyük önemi bulunan ekonomik kazanımların, sermayenin, bireysel tasarrufların ve istihdamın kaybedilmemesi için vergi gelirleri hayati önem taşıyor. Giderek artan kamu harcamalarının finansmanında borçlanmanın çözüm olmadığı ortada. Dolayısıyla kamunun sağlıklı ve sürdürülebilir finansmanın da gerçek çözüm bütçelerin sağlam kaynaklara kavuşturulmasıyla mümkün. Bu da ancak vergi ile mümkün. Vergi, kamu hizmetlerine ait gelirleri karşılamak amacıyla karşılıksız, kanuna dayanılarak, mükelleflerin gelirlerine bağlı olarak alınan değerlerdir. Günümüzde kamu gelirleri arasında ilk sırayı vergiler alıyor. Müdürlüğümüzce 'Vergi Haftası' boyunca meslek odaları, resmi kurumlar, huzurevi ile ilk ve ortaöğretim okullarına yönelik vergi bilincinin arttırılmasına yönelik ziyaretler gerçekleştirilecek. Daha verimli ve çağdaş bir vergi sistemi dileğiyle vatandaşlarımızın, mükelleflerimizin ve teşkilatımızın 'Vergi Haftası' kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

27 Şub 2017 - 09:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber