Alanya'da kedi katliamı!

Alanya'da 25’in üzerinde kedi kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce telef edildi. Yaşanan kedi katliamına isyan eden hayvan severler protesto edeceklerini belirti.

DÜN sabah saatlerinde Mahmutlar Mahallesi, Barbaros Caddesi üzerinde yaşayan 25’in üzerinde sokak kedisinin telef olduğunu, bir köpeğin de yerde kıvrandığını fark eden hayvan severler durumu yetkilere bildirdi. Mahallenin fark noktalarında telef olan kedileri gören vatandaşlar isyan etti. İhbar üzerine olay yerine giden yetkililer ölen kedileri poşete koyarak aldı. Zehirlenen köpeğe ise vatandaşlar yoğurt ile ayran verdi ve kusturarak kurtarmayı başardı. Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkileri olayla ilgili inceleme başlattı.
Zehirlenme şüphelisi üzerinde duran yetkiler, bölgede 25’inci üzerinde kedinin telef olduğunu belirterek, asıl ölüm nedenlerinin yapılan incelemenin ardın tespit edeceklerini bildirdi.

“Kedi katliamı protesto edeceğiz” 
Hayvan severlerle beraber yaşanan kedi katliamı protesto edeceklerin belirten, Alanya Hayvanlar Eşittir Yaşam Derneği Başkanı Mehmet Ergun, “Bu olayı yetkilere söylediğimiz de 4 saat gelen giden olmadı.  Bunun üzerine bende birde Tarım ilçe müdürlüğü aradım ve ‘biz ilgilenmiyoruz’ dediler.  Sonrasında belediye işçileri gelerek kedileri poşette koyup götürdü ama kedinin ölümü araştıracak veteriner hekimlerin gelmesi lazımdı. Bu durumu tüm hayvan severler olarak Mahmutlarda toplanarak protesto edeceğiz” dedi.

“Bu olayın peşini bırakmayacağım”

Denizli'de oturan Dünya Kedi Irkları Başkanı Mehmet Emin Hocaoğlu da, kedilerin telef olması nedeniyle Alanya’ya suç duyurusunda bulunmak için geleceğini söyledi. Bu olayın takipçisi olacağını belirten hayvan sever Hocaoğlu, “Bunun peşini bırakmayacağım. Çünkü insanlar artık kolay kolay bir canlıya kıymamalı. Bir kedi ve köpeği öldürdüklerinde hiçbir şey olmuyor dememeli. Bunu yapanların gerekli cezaya çarptırılması için çalışacağım”  diye konuştu.

25 Şub 2017 - 10:37 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

08

Başak Ventura - Hiç mi Allahtan korkmadınız bu canlara kıyarken

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Şubat 10:37
07

Saime Tezdogan - Allahin verdigi cani kimsenin almaya hakki yok...katliami yapanlardan hesap sorulmasini cezalanlirilmalarini istiyorum...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Şubat 10:37
05

MUZAFFER ÇANKIR - HER TÜRLÜ HUKİKİ ARGUMANLAR KULLANILARAK SUÇLULARIN TESBİTİNİN YAPILMASINI ARZ EDERİM

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Şubat 10:37
03

Hürkal Ayaz - Bunu yapan caniler yakalanıp,aynı şekilde gebertilmeli.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Şubat 10:37
02

Celal küçük - Allah hepsinin belasını versin inşAllah anası babası o câninin göZü önünde kıvrana kıvrana Ölür

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Şubat 10:37
01

N - Can almak cinayettir. Bu haberdeki gibi hayvanları topluca öldürenler seri katil olarak tanımlanıp buna göre yargılansınlar!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Şubat 10:37

Çorum Haber