Alanya'da halk ekmek büfeleri yenilendi

Alanya Belediyesi, merkezde 12, mahallelerde ise 31 ekmek büfesini yeniledi

Yasin ARAZ

'ALANYA Evleri’nin mimarisini yansıtan ekmek büfeleri, elektrik enerjisi ihtiyacını da çatısına yerleştirilen güneş enerjisi panellerinden karşılıyor. Alanya Belediyesi merkez ve mahallelerde halk ekmek büfelerini yeniledi. Bugüne kadar toplamda 43 halk ekmek büfesini yenileyen Alanya Belediyesi, yeni büfelerin projesinde eski Alanya evlerinin modelini kullandı. 
BÜFELER KENDİ ENERJİLERİNİ ÜRETECEK
Ekmek büfeleri, ihtiyacı olan elektrik enerjisini de çatılarına yerleştirilen güneş enerji panelleri sayesinde üretiyor. Kurulan panel sistemi ile 350 W günlük enerji üretimine ulaşılıyor. Günde ortalama 8 saat açık olan ekmek büfeleri çatılara yerleştirilen güneş enerjisi panelleri ile kendi elektriğini üretiyor. 
‘GÜNDE 20 BİN EKMEĞİ VATANDAŞA ULAŞTIRIYORUZ’
Alaiye Caddesi’ne kurulan yeni halk ekmek büfesini basın mensupları ile birlikte inceleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alanya’da halk ekmek projemizi bir buçuk yıldır sürdürüyoruz. Alanya’nın mimarisini yansıtan bir büfe olmasını istedik. Çünkü Alanya’nın kültürel varlıklarına hep birlikte sahip çıkıyoruz. Bunu da yansıtıyoruz. Her şeyden önemlisi bu büfeler elektriğini kendisi güneşten üretiyor. Şehirde 12,  mahallelerde birlikte toplam 43 büfeyi yeniledik. Günde 15 bin ile 20 bin arasında ekmeği vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Ben projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Alanya’mıza hayırlı olsun” dedi.

27 Şub 2017 - 23:17 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber