Alanya'da CK'dan vatandaşlara ödeme uyarısı

Alanya'da konuşan veren CK Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Değerli, müşterilerden belirli ödeme noktaları dışındaki yerlere ödeme yapmamalarını istedi

CK Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Erol Değerli, Alanya'daki gazetecilerle kahvaltıda biraraya geldi. AGC Center'daki kahvaltıya Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve AGC Başkanı Mehmet Ali Dim ile cemiyetin yönetim kurulu üyeleriyle gazeteciler katıldı. Kahvaltının ardından konuşan AGC Başkanı Dim, ilk zamanlarda Türkiye'de elektriğin özelleştirileceği zamanda herkesin kaygı duyduğunu söyledi. Dim,
"Yaşadığımız bölgede, Alanya'da, Antalya bölgesinde de CLK Akdeniz Elektrik kurulduğu ve devraldığı zaman da bu kaygılarımızı o zamanki yöneticilerle paylaşmıştık. Özelleştirme Türkiye ve toplumumuz için yeni bir kavram. Belki yıllardan beri yapılageliyor ama temel tüketim maddelerimiz su, elektrik gibi konularda biraz kaygılandırıyor ister istemez bizi kaygılandırıyor. Ancak aradan geçen süre içerisinde gördük ki özelleştirmenin yararlı tarafları var. Özellikle yaratılan rekabet ortamında tüketiciye yansıyan olumlu şeyler oldu. Fiyatlandırmada, tarifenin değişmesinde ve kullanıma göre fiyatlandırma gibi konularda büyük kolaylıklar sağlandı" dedi.
'EKSTRA FAYDALAR SUNUYORUZ'
Müdür Değerli de, 
"Elektrik piyasası özelleşti ve serbestleşti. Kısmen serbestleşti ve serbestleşmeye de devam ediyor. Bu kapsamda biz de Burdur, Isparta bölgesi ağırlıklı olmak üzere tüm Türkiye'ye elektrik satışı faaliyetinde bulunuyoruz. Burada söylemek istediğimiz şu, şu anda 2400 kW saat ve üzeri yıllık tüketimi olan abonelerimiz yani aylık ortalama 82 TL fatura ödeyen abonelerimiz indirimli elektrikten yararlanmak için bize başvurabilir. Bu önemli bir fırsat. Biz şirket olarak sadece indirimli elektrik sunmuyoruz. İndirim istemeyen müşterilerimize ekstra faydalar sunmaya çalışıyoruz. 
'FAYDA SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ'
Biz kesintisiz, kaliteli hizmetle müşteri memnuniyetini ön planda tutarak bunu devam ettirirken bir yandan da finansal olarak da Antalya, Burdur, Isparta ve tüm Türkiye'ye fayda sağlamaya çalışıyoruz. Basın için bizim çok önemli. Çünkü indirimli elektrik hakkı olduğunu, elektrikle ilgili daha iyi hizmet almak için neler yapması gerektiğini bilmeyen müşterilerimiz bulunuyor. Bunları duyurmak için öncelikle bizim sonra da basının görevi. Bunu sizler sayesinde yapabiliriz. Bu noktada bizleri ağırladığımız için sizlere teşekkür ediyorum" diye konuştu. 
MÜŞTERİ HİÇBİR ŞEYDEN ETKİLENMİYOR'
CK'nın tarifleri hakkında da bilgiler veren Değerli,
"Benden önce de ben geldikten sonra da CK Akdeniz'in en önemli mottosu müşteri memnuniyeti. Yani müşteri memnuniyetini nasıl maksimize edebiliriz? İnsanları nasıl daha iyi hizmete götürebilirz? Bu noktada çeşitli anketler yapıyoruz.Özellikle bunu danışman firmalara yaptırıyoruz ki bizim müdahalemiz olmasın. Müşteriler hangi alanlarda mutlu, hangi alanlarda mutsuz? Mutsuz oldukları alanlarda nasıl bir iyileştirme yapabiliriz? Projeler üretiyoruz. Bunların yanında bu  müşteri memnuniyetine hizmet edecek müşterinşn faydasını maksimize edecek tarifelerimiz var. Bunlardan birincisi ve müşterilerin en çok tercih ettiği 'Enerjim Zamsız' tarifesi. Bu zamsız tarifesinde bir yıl boyunca elektriğinize hiçbir şekilde zam gelmiyor. Benim fiyatım sabitlensin diyen müşterilerimiz için enflasyondan ve hiçbir şeyden etkilenmiyorlar. Elektriklerine zam gelmiyor. 
''4 KAT İNDİRİM SAĞLIYORUZ'
İkinci tarifemiz 'Enerjim Akıllı' tarifesi. Burada da tüketimin yoğun olduğu temmuz, ağustos, kasım, aralık, ocak aylarında normale göre 4 kat indirim verdiğimiz bir tarife. Müşteriler daha yoğun tüketim yaptığı aylarda daha fazla indirim istiyorlarsa onlara da özel bir tarife sunduk. 
'SABİT ORANLA YIL BOYUNCA DEVAM EDİYOR'
Bir de klasik bir tarifemiz var. 'Enerjim İndirimli'. Burada müşteri belli bir indirim oranına göre, her müşterinin bir maliyeti var. Bu maliyete göre müşteriye bir indirim oranı sunuyoruz. Mevcut tarifenin altında kullanıyor. Sabit bir indirim oranı. Bu indirim oranıyla yıl boyunca devam ediyor. 
'3 YENİ TARİFE ÇIKARDIK'
Bunun dışında bu sene çıkardığımız 3 yeni tarifemiz var. Bunlar biraz sosyal sorumluluk yönü ağır basan tarifeler. Bunlardan bir tanesi 'Enerjim Organik' tarifesi. Benim de bizzat önem verdiğim bir proje. Bizim CK Akdeniz olarak evrildiğimiz nokta biraz daha çevreye, yaşadığımız doğaya, hayvan haklarına duyarlı bir şirket olmak. Bu noktada biz bunu bir tarifeyle de başlattık. 'Enerjim Organik' tarifesi. Burada bizden elektrik alan müşterilerimiz adına bu tarifeden elektrik alan müşterilerimiz adına bir ağaç dikiyoruz. Amacımız bir CK Akdeniz hatıra ormanı oluşturmak ve çevreye faydalı olabilmek. Aynı zamanda HAYTAP ile yürüttüğümüz bir proje var. Bu tarifenin bir parçası değil ama yeri gelmişken değineyim. Bu projede de sokak hayvanlarını tedavi ettiriyoruz. Sokak hayvanlarının tedavi edilmesi için HAYTAP'a başvuran müşterilerimiz sokak hayvanlarını HAYTAP'a bırakıyor. HAYTAP tedavi ettiriyor. Tedavi ücretini biz karşılıyoruz. Böylece yaşadığımız doğaya, çevreye faydalı bir iş yapmış olalım. Bunun bir tarife versiyonunu da 'Enerjim Organik' olarak adlandırdık. 
KAMU ÇALIŞANLARI DA DÜŞÜNÜLDÜ
Bir diğer tarifemiz 'Enerjim Kamu'. Kamu sektöründe çalışan müşterilerimize ağırlıklı olarak daha fazla ekstra bir indirim sunan bir tarife. Kamu sektöründe çalışanlar ve kendi yakınları bu tarifeden yararlanabilir. 
'MÜŞTERİLERİN HAYATINA DOKUNMAK İSTİYORUZ'
Bunun dışında yine sosyal sorumluluk yönü ağır basan tarifem bunlar, 'Enerjim Eğitiyor' tarifesi. Burada da müşterilerimiz çocuklarına eğitimlerine katkıda bulunmak üzere bir eğitim seti hediye ediyoruz. Eğitimlere de faydalı olmaya çalışıyoruz. Bunlar sosyal sorumluluk yönü ağır basan projeler. Çünkü biz sadece elektrik satmak istemiyoruz. Biraz daha müşterilerin hayatlarına dokunmak istiyoruz. Biraz daha çevreye, doğaya, topluma faydalı işler yapmak istiyoruz.  Bunlar da bunun bir parçası. Bunlarla ilgili fayda almak, faydalanmak isteyen müşterilerimiz Nkolay şubelerine, bizim kendi şubelerimize, çağrı merkezlerimize ulaşabilir.
İNDİRİM İÇİN KADRO HAZIR
Ayrıca başlattığımız bir diğer proje de büyük ve küçük müşteriler için enerji danışmanlığı. Müşteriler nasıl daha verimli enerji kullanabilirlet, nasıl faturalarını daha da düşünebilirler, faturalarını nasıl takip edebilirler? Bunlar için neler yapması gerekiyor? Bunlarla ilgili bir kadro oluşturduk. Enerji danışmanı ve tasarrufu yetkilisi olarak. Yakında hayata geçireceğiz. Burada da müşterilerimiz istedikleri zaman arayıp bilgi alabilir. Müşterilerimiz nasıl tasarruflu elektrik kullanabilirler? Nasıl kullandıkları elektriğin miktarını düşürebilirler? Bunlarla ilgili arkadaşlarımız destek olacaklar.
MÜŞTERİYE SORULACAK VE UYGULANACAK
Bunun dışında bir çağrı merkezimin içerisinde müşteri memnuniyeti hattı oluşturduk. Şimdi şubelerimize de koyuyoruz. Buradaki hedefimiz şu. Bir müşterimiz herhangi bir şekilde bizim hizmetlerimizden, çalışanlarımızdan, şubemizden, bayimizden memnun değilse orada anında bir tablete bilgilerini girecek. Girdikleri bilgilerden sonra müşterilerimizi bir saat içerisinde arayıp mutsuz oldukları kobu nedir, nasıl yardımcı olabiliriz, nasıl çözeceğiz, bunun üzerine çalışacağız. Bunun yanında çağrı merkezini arayıp direkt müşteri memnuniyeti hattına ulaşıp müşterilerimiz bütün şikayetlerini, yaşadıkları sorunları iletebilir. Amacımız müşterilere daha hızlı hizmet sunabilmek. Müşterileri daha memnun edici hizmetler vermek. Bu noktada müşterilerimizin önerilerini de dinliyor olacağız. Bu noktada anketimizi tamamladık. Anketlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Burada hem müşterinin memnuniyeti ölçülüyor hem de müşterinin önerileri dinleniyor. Sizce hizmetlerimizi geliştirmemiz için neler yapmamız gerekiyor, bunu soruyoruz. Uygulanabilir olanları da hayata geçiriyor olacağız.
'İLLEGAL ÖDEME NOKTALARINA DİKKAT EDİN'
Burada son olarak vurgulamak istediğim nokta fatura ödemeleriyle ilgili. Bizim fatura ödemelerini aldığımız yerler öncelikle kendi şubelerimiz, Nkolay bayileri, bankalar ve PTT. En büyük sıkıntımız illegal ödeme noktaları. Bu kişiler fatura ödeyen müşterilerimize bir ücret 
talep ediyor. Normalde bizim tüm fatura ödemelerimiz ücretsiz. Bu kişiler bizim yetkilendirdiğimiz kişiler değil. Buradan yapılab ödemelerden de CK Akdeniz olarak sorumlu olmuyoruz. Ne oluyor? Bu kişiler ödenen paraları kaçıp gittiği zaman müşterilerimiz açıkta kalmış oluyor. Faturalarını ödemiş olmalarına rağmen ödenmemiş hükmünde devam ediyor. Burada hem paralarından hem de alacakla ilgili problem yaşıyorlar. Bu kişilere aynı zamanda kredi kartı bilgilerini de emanet ediyorlar. Bu kredi kartı bilgileri çalınabilir. Kredi kartlarından müşterilerin bilgisi olmadan harcama da yapılabilir. Müşterilerin bu noktada çok dikkatli olmalarını rica ediyoruz. Bizim ödeme merkezlerimiz kendi şubelerimiz, Nkolay bayileri, bankalar ve PTT. Bunun dışında herhangi bir yerden para ödeyerek ya da ekstra bir şekilde lütfen ödemel yapmasınlar.Hem ilave olarak komisyon ödemiş olurlar hem de ödedikleri para bize yatmayabilir. Kredi kartları bilgileri çalınabilir. Bu noktada dikkat edilmesini istiyoruz. Biz tespit ettiklerimizi savcılığa başvurarak kapattırmaya çalışıyoruz ama bizim tabelamızı taklit ederek ya da ödeme merkezi gibi kendini göstererek işlem yapan müşteriler var. Bu müşterilerin ödediği paralar hesaplarına yatmıyor. Bu kişiler paraları alıyor. Müşterilerimizin kendi cepleri ve kendi enerji kullanımları için dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

22 Ağu 2017 - 13:59 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

osman haydar - eğer bir sorun clk ya zarar veriyorsa hemen ışık hızında hallederler.

yok eğer sorun clk nın cebine para olarak giriyorsa o sorun clk için sorun değildir

clk abonesi olarak zaman ayarlı tarife kullanıyorum. sayacımın saati yanlış olduğu için faturada yanlış çıkıyor. 2 aydır netice yok

geçenlerde sırf clk yı denemek için kendimi kaçak elektrik kullanıyor diye ihbar ettim 2 saat içinde gelip trafonun altını üstüne getirdiler bir şey bulamadan gittiler

yani isteseler benim sayaç sorunumu da 2 saat içinde yapabilirler ama yapmıyorlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ağustos 13:59
02

Aysun pedersen - Ben faturam çok geliyor diye kaç defa aradım niye faturam yüksek diye şikayette bulundum geldiler kaçak elektirik kullanıyon diye elektiriğimi kestiler en yüksek faturayı ben ödüyorum 300 veya 350 apartmandakiler ise 20 yada 50 ödüyor nasıl yardımcı olacaksınız önce kaçak kullananlara bir çözüm bulun ben hep çok para ödüyorum zıkım olsun kaçak kullananlada

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ağustos 13:59
01

Bambam - Indirim minderin masalı olmasınlar ilk önce o verenleri var ya oradan kredi kartına tek çekim ödemeyi bir casinolar ondan sonra biz inanalım KREDI KARTINA TEK CEKIM ODEME ALMIYOR ARKADASLAR

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ağustos 13:59

Çorum Haber