Alanya Adliyesi büyüyor

Alanya Adliyesi'nde artan mahkeme ve dosya sayıları, adli ve idari büroların çoğalması, yeni birimlerin oluşması ve güvenlik gibi unsurlar dikkate alınarak yeni bina yapımına başlandı

ADLİYE Sarayı’nın batısında kalan eski cezaevinin olduğu arsaya ek bina inşaatı yapılması amacıyla inşaat çalışmaları başlatıldı. Kısa süre öncesine kadar hakim-savcı otoparkı olarak kullanılan alanda geçtiğimiz hafta itibariyle ek bina çalışmaları başlatılarak temel atıldı.
8 KATLI BİRLEŞİK BİNA
Adalet Bakanlığı’nın geçtiğimiz aylarda açtığı 'Adliye Sarayı Ek Bina Yapımı İhalesi'ni merkezi Antalya'da bulunan Simya Mimarlık Mühendislik adlı firma 20 milyon 918 bin lira bedelle kazanmıştı. İnşaatın teslim süresi 500 gün olarak belirlenirken ek bina, 3 kat bodrum, zemin ve ilave olarak 8 kat olarak yapılacak. İlk 2 katı kapalı otopark olarak planlanan bina Cumhuriyet Savcılığı olarak hizmet verecek. Mevcut binada ise mahkemeler ile diğer idari birimler yer alacak. Yeni bina ile eski bina bir birine bağlantılı olarak inşa edilecek. İcra Müdürlükleri ise adliyenin doğu cephesinde bulunan bir binaya taşınacak.

29 Mar 2017 - 00:21 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber