3 Mart'ta özgür olacaklar

Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından tedavileri tamamlanan bir yaralı kartal ve şahin 3 Mart Dünya Yaban Hayatı günü doğaya bırakılacak

3 Mart'ta özgür olacaklar
Haber albümü için resme tıklayın

DEMİRTAŞ Mahallesi'nde bulunan hayvan barınağında bulunan hayvanları özgürlüğüne kavuşmayı bekliyor. Yaralı kartal ve şahini yerinde gören Alanya Doğal Koruma Milli Parklar Mühendisi Mevlüt Kodal, "Demirtaş Hayvan Barınağı'nda 2 ünite kanatlı ve memeli hayvan olmak üzere tedavi ve rehabilitasyon ünitesi oluşturuldu. Bu kapsamsa 24 Ocak'ta yaralı olarak tarafımıza bildirilen ve kartal ve ondan bir hafta önce getirilen şahinin tedavileri tamamlanmış olup 3 Mary Dünya Yaban Hayatı Günü'nde yani 2 gün sonra rehabilitasyon ve tedavileri tamamlanan bu hayvanlar doğaya bırakılacak" dedi. 
ATEŞLİ SİLAHLARLA VURULMUŞ OLABİLİR
Alanya  Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ali Yavuz da, "Bize intikal eden kartal ve şahinin ateşli silahlarla vurulduğu şüphesi vardı. Bu yaraları tedavi ettik. Rehabilitasyon sürecinin tamamlanmış olmasına rağmen '3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü' bu kuşlar doğaya bırakılacak" diye konuştu.

28 Şub 2017 - 13:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber