Alanya sevdalısı olabilmek!

GAZETELERDE

üzücü, moral bozucu bir haber.

Şöyle diyor: "Gazipaşa-Alanya Havalimanı'nın 2017 Ocak ve Şubat aylarındaki yolcu sayısı, Antalya turizmindeki sancılı sürecin göstergesi oldu. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı istatistiklere göre, Gazipaşa-Alanya Havalimanı Dış Hatlar'ı 2017 yılının ilk iki ayında kullanan yolcu olmadı."

Ocak 31, Şubat 28 gündü, toplam 59 günde bir tane turist bile GZP'yi kullanarak ne Gazipaşa'ya ne de Alanya'ya ayak basmış.

İstatistiklere göre, geçen sene Ocak ayında dış hatlardan 2 bin 943 yolcu havalimanını kullanırken, bu sene Ocak ayında dış hatlardan hiç yolcu giriş çıkışı olmamış.

Buna mukabil, geçen sene Şubat ayında Dış Hatlar'ı kullanan yolcu sayısı 4 bin 953 kişiyken, bu sene Şubat ayında da hiç yolcu giriş çıkışı yaşanmamış.

Bunlar, 2017 turizm sezonu adına birer kötü ipucu.

"Umarım 16 Nisan sonrası Avrupa ile buzlar acilen erir" falan diyeceğim ama Nisan'ın ortasında buzlar erise, Nisan sonu gibi Avrupalı turistler ufak ufak Türkiye'ye ve Alanya'ya gelme kararı verse bile, o tarihte onca turisti buralara getirecek uçak bulabilir miyiz, muamma.

Çünkü, duyumlarımıza göre daha şimdiden uçaklar diğer rakip ülkeler tarafından yaz sonuna kadar kiralanmış.

Üzücü, moral bozucu, keyif kaçırıcı bilgiler bunlar.

Neyse, fazla moralinizi bozmadan şehirde yaşanan güzel gelişmelerden söz edelim.

Bundan bir süre önce "Sen ben yok, biz varız" sloganıyla yola çıkan Alanya Sevdalıları Derneği, uzun süredir bir araya gelemeyen Alanyalıları "Alanyalılar Gecesi" etkinliği ile Salı akşamı Belediye Düğün Salonu'nda buluşturdu.

Birlik ve beraberlik mesajları verilen etkinlik öncesi Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde başlayan programda, Alanya'nın simgelerinden olan Jawa marka motosiklet kullanan sürücülerin yanı sıra, develerin ve mehteran takımının da yer aldığı kortej, gerek yerli halktan, gerekse şehirde tatil yapan bir avuç turistten büyük ilgi gördü.

Bu etkinliği hayata geçiren, ekibiyle zor bir yükün altından başarıyla kalkan ve kısa sürede fark yaratan ALSEV Başkanı Kemal Yetgin'i ve ekibini tebrik ediyorum.

Alanya'nın milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, etnografik unsurların unutulmaması için çabalayan her oluşuma herkesin maddi ve manevi gücü yettiğince destek vermesi taraftarıyım.

Ancak...

Alanya'nın değerlerine, en az Gündoğmuşlular, Güzelbağlılar, Obalılar, Konaklı, Mahmutlar, Demirtaş, Avsallar ve Okurcalarlılar kadar, son dönemde genellikle şehrin yüksek yamaçlarında yaşayan, siyasete bulaşmayıp şehrin yönetiminde elini taşın altına sokmadan kapalı devre bir hayat süren Alanya'nın yerlilerinin de sahip çıkması, "Alanya sevdalısıyız" diye yolan çıkan gönüllülere destek vermesi de en büyük dileğimizdir.

Telefonla arayıp, "Alanya Sevdalıları gecesinde yine biz, yani soyadında 'Oğlu' olanlar hedef alınmış. Soyadımızın sonunda 'Oğlu' eki varsa bizim ne günahımız var?" deyip sızlanmamak için...

Bir sonraki yerel seçimde şehri "Beyaz Alanyalılar" ve "Siyah Alanyalılar" diye kamplara bölmemek için...

"Dükkanımı kiralarken terör örgütüne destek verip vermediğine göre değil, kiracının verdiği paranın büyüklüğüne göre karar veririm" dememek ve sonra eleştirilip hedef tahtası haline gelmemek için...

"Bu sene hangi Avrupa ülkesine gideyim" planı yaparken, "Bizi daha dünkü çocuklar mı yönetecek?" diye sızlanıp seçim zamanları sırra kadem basmamak için...

Bu şehirde yaşayan herkesin ama herkesin elini taşın altına sokması gerekir diye düşünüyorum.

Ha, "Ben işime gücüme bakarım, bana ne Alanya'dan, kim yönetirse yönetsin" demekte ısrarcı olanlar varsa da, kusura bakmayın, hepsine yanıtım fikstir:

"Alanya sevdalısı olmak, elini taşın altına sokmaktır. Taşı başkalarına taşıtmaya kalkışırsan da olacağı budur."

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Alper Kutay - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber