Alanya'nın tercihi dEVlET

16

Nisan’da yapılacak Anayasa Referandumu'nun yaklaşmasıyla birlikte, MHP de meydanlarda, sokaklarda yerini almış, hummalı bir çalışma içerisine girmiştir.
Seçim havasına tüm ülkemiz girdiği gibi, yerelde de MHP Alanya İlçe Teşkilatı'nın sahaya hızlı ve halk ile bütünleşerek girmesi kamuoyunun takdirini toplamıştır.
Esnaf ve halkımızın referandum münasebetiyle yapılan çalışmalardan memnun ve tepkilerinin olumlu yönde olduğunu görmek, çalışma azmimizin artmasına yol açarken, doğru yolda ilerlediğimizin göstergesi olarak da kabul edilebilir.
Her mahallemize asılan afişlerle, dağıtılan broşürlerle MHP ağırlığını hissettirmekte ve yaklaşan referandum münasebetiyle halkımızı bilinçlendirip tercihlerinin neden 'Evet' olması gerektiğini usanmadan üşenmeden halkımıza anlatmaktadır.
Sıktığımız her el, hemhal olduğumuz her vatandaş, biz daha anlatmaya fırsat vermeden, konunun bilincinde olarak, 'Devletin yanındayız, Devlet Bahçeli’nin yolu yolumuzdur' gibi sözleri, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'ye olan güvenin ve teveccühün birer örnekleri olarak görmekteyiz.
Milletin siyasetten uzaklaştığı, güveninin kalmadığı bir ortamda, 15 Temmuz öncesi ve sonrası MHP’nin haklı politikalarının bugün Türk milletinin nazarında kabul görmesi, bu teveccühün en büyük nedenlerindendir.
Son kamuoyu araştırmalarında da "En çok güvenilen" ve "Türk milletinin çıkarlarını savunan lider kimdir?" sorusuna tek cevap, "Devlet Bahçeli" olmaktadır.
MHP'nin aldığı oyun çok üzerinde bir inandırıcılığı bulunduğunu ve etki alanının çok geniş olduğunu, siyaseti bilen ve takip eden herkes kabul eder.
Nitekim, Sayın Bahçeli'nin sahaya inmesiyle birlikte her şey çok hızlı değişmeye başlamıştır.
Mitinglerden sonra "Evet" rüzgarının hızlandığını, AKP'yi takip eden gazeteciler de itiraf ediyorlar.
Kayseri ve Erzurum'daki mitinglerde coşku ile birlikte bu rüzgarın fırtınaya dönüştüğü görülmektedir.
MHP'nin katkısıyla "Evet" tercihinin sandıktan ezici bir şekilde çıkacağı artık daha belirgin hale gelmiştir.
Yapılan değişiklik eleştirilirken, kullanılan argümanların tamamı asılsızdır.
"Diktatörlük", "Tek Adamlık", "Kuvvetler ayrımının ortadan kaldırılması" gerçek anlamıyla şu anda var.
Bir fiili durum oluşturulmuştur ve eğer MHP müdahale etmeseydi bu durumun değişmesi asla söz konusu olmayacaktı, hatta yerleşecek ve kalıcı hale gelecekti.
Bu garabetin önünü de 367 saçmalığı, yani CHP açmıştır.
Dolayısıyla CHP eğer bir yanlış, eğer bir kasıt, eğer bir sorumlu arıyorsa, dönsün ve aynaya baksın.
MHP nasıl ki ülkenin sıkıştığı, rejimin tehlikeye düştüğü, siyasetin tıkandığı her zaman ve her yerde devreye girmiş ve yol açmışsa, CHP de tam tersine tüm olumsuzlukların bizzat sebebi, tetikleyicisi ve kullananı olmuştur.
Bu dün böyleydi, bugün de böyledir, bu zihniyet değişmedikçe yarın da böyle olacaktır.
Neresinden bakılırsa bakılsın, MHP'nin yaptığı doğrudur, haklıdır ve isabetlidir.
Gün geçtikçe bu durum çok daha iyi anlaşılıyor.
MHP, bu ülkenin teminatıdır.
Millet için, devlet için, cumhuriyet için, Türklüğün bekası için ve Türkiye için "Evet" diyoruz.
Milletle, devletle, cumhuriyetle, Türklüğün bekası ve Türkiye Cumhuriyeti ile hesabı olanları bir defa daha hüsrana uğratmak bir tercih değil, mecburiyettir.
Bu ülke için vazgeçilemeyen yemin budur.
Son olarak, "MHP bitti, tükendi" diyenlerin miting alanlarındaki coşkuya bakmalarını öneriyoruz.
Biten MHP midir, yoksa zaten hiç var olmayanlar mıdır?
Ne mutlu Türk'üm diyene!

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Hasan Cantürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber