Alanya'nın imajı bu mu olmalı!

SEZON

başladı başlayacak, fakat kötü haberler peş peşe geliyor.

Uzmanlar, "Bu yıl bir parça umut vardı ama yaşanan son gelişmeler, 2017'nin son 30 yılın en kötü sezonu olacağını gösteriyor" diyor.

Misal, Rusya ile Ukrayna'dan direkt Pobeda ve Pegasus uçuşlarına rağmen Alanya-Gazipaşa Havalimanı'nın (GZP) 1 milyon yolcu hedefinin bu yıl da askıya alındığı ortaya çıktı.

GZP'yi işleten TAV firmasından isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, "Hedefimiz, büyük bir aksilik olmazsa bu yıl 2015 rakamlarına ulaşmak" diyor örneğin.

GZP, 2015'te 914 bin 17 yolcuya ulaşarak rekor kırmış, 2016'da toplam yolcu sayısı yüzde 19, dış hat yolcu sayısı ise yüzde 37 düşmüştü.

İkinci kötü haber, TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu'ndan geldi. Avrupa ve Kuzey Avrupa'da düşük fiyatlara rağmen rezervasyonların dibe vurduğunu söyleyen Çavuşoğlu, "Alanya aşığı İskandinavlardan da hiç ilgi yok. Bu sezon 2016'dan bile kötü geçebilir. Danimarka'dan GZP'ye haftada iki uçuş için yaptıkları anlaşma da iptal oldu. Danimarka'dan sezon boyunca GZP'ye toplam 64 uçak gelecekti ancak rezervasyonların çok düşük oluşu nedeniyle iptal edildi" diyor.

Avrupa'dan ve GZP'den kötü haberlerin peş peşe geldiği bu süreçte, binlerce esnafın temsilcisi olan Alanya'daki meslek odası başkanları da karamsar konuşuyor.

Misal, Esnaf Odası Başkanı Nuri Demir, "İcralık esnaf sayısında ciddi artış var. Cezaevine giren esnaf sayısı artıyor. Kısa süre önce bir üyemizi, cebimizden para verip polisten aldık. Evini arabasını satanlar var. Üyelerimiz taahhüt vermesinler, çünkü dışarıda ödeyemedikleri borçlarını cezaevindeyken hiç ödeyemezler" diyor.

Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci daha da karamsar. Değirmenci, "Esnafa yakalama kararları artıyor" derken, Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya ise, "İcralık esnaf sayısı yüzde 100 arttı" diyerek esnafın ve sezonun durumunu özetliyor.

Bitti mi?

Elbette bitmedi.

"Madem Avrupa'dan, Rusya ve Ukrayna'dan umut yok, o halde tek umudumuz olan yerli pazara yönelik imajımız nasıl?" derseniz, "O daha da felaket" derim.

***

Şöyle ki...

Son bir haftadır Alanya'da yaşanan ve Türkiye gündemine oturan konulara bakar mısınız?

"Alanya Lisesi'nde, içinde Atatürk ismi geçtiği için İzmir Marşı yasaklandı", "Alanya'nın Mahmutlar Mahallesi'nde 25 kedi zehirli yiyecek verilerek katledildi", ve sıkı durun, "Alanya'daki bir ilkokulda, biri 7,5 yaşında iki kız öğrenciyi yıllardır dudaklarından öptüğü iddia edilen 63 yaşındaki öğretmen skandalı!"

Neresinden tutsanız elinizde kalan, paramparça olmuş bir Alanya imajı!

Avrupa'dan umut kesilmiş, Rusya ve Ukrayna'dan umulan bulunamamış, küçük esnafı borçtan cezaevine girmiş, esnaf kendi arasında para toplayıp cezaevine girmesin diye diğer esnaf arkadaşlarını polisin elinden almaya başlamış, kiralık dükkan sayısı rekora koşarken, çekler senetler ödenememiş ve umutlar iç pazara yönelmişken, İzmir Marşı'yla, Kedi Katliamı'yla, Sapık Öğretmen vakalarıyla adeta kendi topuğumuza sıkıyoruz.

Son olarak...

Hazır, 16 Nisan'da yapılacak Anayasa Referandumu'na da atıfta bulunarak, TRT'nin tek kanallı olduğu yıllarda hayli popüler bir sunucu olan Erkan Yolaç'ın iki dakikalık "Evet-Hayır" yarışmasını da anımsatarak...

Alanya'yı bu hale sokanlara, yaşanan bu hadiselere "nedense" halen göz yumanlara, ses çıkarmayanlara, bu olaylara izin verenlere, izin verip sonra "haberim yok" gibi davrananlara, Alanya krize girince sütre gerisinden el ovuşturup bundan siyasi rant sağlamaya çalışanlara özetle diyorum ki...

Tez zamanda, Erkan Yolaç'ın "Evet-Hayır" yarışmasında olduğu gibi, Mehter Marşı'yla karşılanıp, İzmir Marşı'yla uğurlanın inşallah.

(DİP NOT: 2017'den umut yok. "Herkes başının çaresine baksın, boğulmamak için bulduğu ilk filikaya atlasın" falan diyeceğim ama, hepimiz aynı geminin içindeyiz. Allah sonumuzu hayır etsin. Amin.)

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Alper Kutay - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber