Alanya'nın gururu

NE

zaman ki Türkiye Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı "Mevlüt Çavuşoğlu" ile ilgili bir haber yapsam veya köşe yazısı kaleme alsam, içinde mutlaka en az bir kez şu ifadeyi kullanıyorum: "Alanya'nın gururu."

Farkındayım. Kimi çevreler bu ifademe bozuluyor. Hatta bazen sosyal medya hesabımdan, bazen de yolda sokakta karşılaştığımızda sitem ediyorlar, "Alanya'ya ne yaptı ki?" deyip 2002'den beri tek başına iktidarda olan AKP Hükümeti'nin hoşlarına gitmeyen icraatlarına da vurgu yaparak Bakan Çavuşoğlu'na veryansın ediyorlar.

"Avrupa ile eskiden iyiydik, Çavuşoğlu geldi, ilişkiler bozuldu, turizm sektörü ağır darbe aldı" diyen de var, "Alanya'ya bir çivi çaktı mı ki sık sık 'Alanya'nın gururu' diye övüyorsun" diyen de.

Bakın kıymetli ağabeylerim, ablalarım, değerli kardeşlerim.

Alanya'nın, bir "Osmanlı Paşası" olan Hamdullah Emin Paşa'dan itibaren başlayıp paranın musluğu olan İstanbul'dan hizmet almaya başladığını varsayarsak, bugüne dek Ankara'dan 1950-1960 dönemi Antalya Milletvekili Ahmet Tokuş ve 1991-1999 dönemi Antalya Milletvekili Hayri Doğan'dan sonra hizmet bayrağını devralmış, 2002'den beri Ankara'da önemli görevler üstlenip Alanya için koşturan, hizmet getiren, "Önünde dağ var, uçak inemez" denilen Gazipaşa Havalimanı gibi "olmaz" işleri olduran tek isim, Alanya'nın gururu, Türkiye Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'dur.

Alanya'ya Ankara'dan "Bakan" ve görüp ne istediysek veren tek hamimizdir.

Dünya görüşünüz gereği AKP Hükümeti'ni sevmemiş olabilirsiniz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yine dünya görüşünüz gereği benimsememiş olabilirsiniz, Başbakan Binali Yıldırım'la yıldızınız barışmamış olabilir, siz ne kadar inanmasanız ve aksini savunsanız da gözünü Türkiye'ye ve dolayısıyla Ortadoğu'ya dikmiş Amerika, İsrail ve bazı Avrupa ülkelerinin uzlaşmaz, "benim istediğim olacak, yoksa sizi içte ve dışta karman çorman ederim" anlayışı yüzünden dış ilişkiler bozulmuş olabilir, ama...

Bu topraklarda doğmuş, bu coğrafyada büyümüş, buraların havasını suyunu bilen, üstelik Rusya ile yaşanan en krizli dönemde istese Rus Dışişleri Bakanı'nı Antalya'ya, Belek'e, Kundu'ya götürebilecek gücü varken Alanya'ya getirmiş, Rus turistlerin hayran olduğu Tersane ve Kızıl Kule önünde poz verdirip dünya medyası aracılığı ile dosta düşmana mesaj vermiş bir değerdir, Alanya'nın gururu Mevlüt Çavuşoğlu.

Alanya'da neredeyse herkese ismiyle hitap eden, bir telefonla Gazipaşa Havalimanı'na sefer koydurup bir ricasıyla Alanya'ya devlet üniversitesi açtıran, yol, okul, baraj gibi hizmetlerin gelişini hızlandıran kaç koruyup kollayanımız var ki Ankara'da, böyle küstahça, şımarıkça, "Ben vatandaşım, o siyasetçi. O'nun benim oyuma ihtiyacı var, benim O'na değil" anlayışı ile saldırıyoruz, veryansın ediyoruz, anlamak, anlam vermek mümkün değil.

Kabine'de yer almasa, Kabine dışı kalsa kutlama yapacak, "siyasi gücü bittiğine göre biz Alanya'daki yeni oluşumlara bakalım" diyecek, "Çavuşoğlu artık çaptan düşse de Alanya'da söz sahibi biz olsak" diyecek olan kifayetsiz muhterislere lafım yok, çünkü iki cihan bir araya gelse, Sayın Bakan'ın Alanya için ne denli önemli olduğunu anlatamayız, anlayamazlar, anlamak işlerine gelmez.

Ama siyasal gücün, hizmet gelmesi için gereken paranın musluğunun "bir telefon kadar yakın" olduğu böylesine bir değeri sırf "partisi dünya görüşüme ters" deyip karalamak Alanya'da yaşayan hiç kimseye yakışmıyor.

Alanya-Antalya Karayolu'nun açılması için 50'li yıllarda dev gemilerle iş makinelerini, tonlarca asfaltı, onlarca mühendisi ve yüzlerce işçiyi İstanbul'dan Alanya'ya bizzat kendisi getiren, kültür turizmi için Kale yolunu açtıran, turizmin başlaması için daha ortada turist murist yokken ilk turistik tesisin açılmasını sağlayan, pek çok irili ufaklı hizmetin mimarı olan Ahmet Tokuş'ları...

Hepi topu 8 senelik milletvekilliği döneminde kendisini TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi seçtirip Alanya'ya Oba Stadı'nı, turizmin vazgeçilmezi Arıtma Tesisi'ni, Kapalı Yüzme Havuzu'nu, Yat Limanı'nı ve daha pek hizmeti kazandıran merhum Hayri Doğan'ı bu Alanya nasıl unutmadıysa...

Emin olun, sayıları 3'ü 5'i geçmeyecek kötümserlere rağmen, bir gün görevi sona erdiğinde Sayın Bakan'ı da hiçbir Alanyalı unutmayacak, onlarca yıl övgüyle söz edecektir.

Alanya'nın âli menfaatleri adına tercih sizin.

Ya "uzayan kol bizden olsun" deyip tam destek verelim.
Ya da gölge etmeyelim, başka ihsan istemez.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Alper Kutay - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber