Alanya bürokrasisi

ALANYA

siyasetinin güllük gülistanlık, dikensiz gül bahçesi olduğundan sürekli söz edip, her alanda ülke genelindeki tüm olumsuzluklardan olabildiğince uzak olduğumuzdan dem vurup duruyorum.

Bu konuda da samimi olduğumu söylemeliyim.
Bu yönüyle, tüm siyasi aktörlerimize içtenlikle teşekkür ediyorum.
Bu olumlu tablonun Alanya bürokrasisine de yansıdığını söylemekte yarar var.
Yeni Kaymakamımız sayın Mustafa Harputlu başta olmak üzere, yeni emniyet müdürümüz sayın Haşim Çakmaklı ve belli bir süredir başarıyla görevini sürdüren Başsavcımız sayın Musa Taşkın ve diğer birim amirlerinin çalışmalarıyla ne kadar övünsek azdır.
Oda ve derneklerin çalışmaları, sivil toplum örgütlerinin performansının da, beklentilerin üzerinde olduğunu söyleyebilirim.
Bu olumlu tabloya Alanya’daki görsel ve yazılı medyanın da ciddi katkıları olduğu bir gerçek.
Yaygın medya, her tür kutuplaşmadan reyting devşirmeye kalkarken, yerel medya kutuplaşmaları ortadan kaldıracak bir olgunluk içinde hareket ediyor.
Alanya Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi'nin Alanya’ya hizmet konusundaki yarışları hepimizi mutlu etmekte.
Umarız bu yarış çok daha üst düzeye tırmanır.
Alanya’nın yıllara dayanan trafik ve ulaşım sorununun bir an önce çözüm bulmasını umuyoruz.
Her iki belediyenin de park ve bahçelerle, yeşil alanlar ve temizlikle ilgili konulardaki çabalarının üst düzeyde olduğunu söyleyebiliriz.
Tabii ki bu kadar olumlu icraata rağmen Alanya’nın bir türlü çözümlenemeyen, kimi otomobillerin ve motosikletlerin egzozlarına özel olarak taktırdıkları aparatlarla, gece yarılarındaki gürültü kirliliği inanılmayacak ölçülere vardı.
Bunu yapanlar, bu toplumu sevmeyen, bu toplumu huzursuz etmeye çalışan beyinler.
Kimi gençlerin tek teker üzerinde cambazlık yapmaları, yoğun trafikte makas atmaları, trafik terörüne dönüşen bu tür eylemlere imza atan maceraperest bazı gençlerin sorumsuzlukları yüzünden hayatımızı zehir etmelerine bir türlü engel olunamamasından dolayı sürekli şikayette bulunmamıza karşın, bu konuda, bir türlü caydırıcı önlemlerin alınamaması düşündürücü.
Bu olumsuzluğa OHAL Yasası gündemdeyken bile çözüm bulunamaması ilginç!
Umarız, etkili ve yetkililerimiz bu konuya da en kısa zamanda köklü bir çözüm bulurlar.
Sorunu iletmek bizden.
Gereğini yapmak da yetkililere düşüyor.
Atalarımız, ağlamayan çocuğa meme verilmez demiş.
Biz bu konuda, yıllar boyu ağlayıp durmamıza karşın, meme veren olmadı.
Umarız yeni kadro bu soruna el atar da, Alanya halkı rahat bir nefes alıp, kimi motosikletlilerin sorumsuzluklarından ve gürültü kirliliğinden kurtulur.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Sami Çaycoşar - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber