Alanya Belediyespor

UZUN

zamandır Alanya Belediyesi'nin spor dallarında yaptıklarını ve altyapıyı yazmak istiyordum. Süper Lig’e verilen milli aradan dolayı fırsatı bu hafta buldum ve yapılan güzellikleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Zira gördüğüm kadarıyla spora yapılan yatırımlar ve başarılar biraz daha geri planda kalıyor. Bugün bunları değerlendireceğiz ve hakkın teslimini yapacağız. 14 branş, 2 bin 700 amatör sporcu ile bölgenin en büyük spor kulübünün hakkı her zaman teslim edilmelidir. Alanya Belediyesi’nin kaptan köşkünde Adem Murat Yücel, yardımcı pilotlar Mehmet Erken ve Levent Uğur ile ciddi yatırımlar ve çalışmalar yaptılar. Özellikle kamuoyunun fazla bilmediği, sadece ailelerin bildiği küçük yaşta spor yapma alışkanlığı kazandırılması çalışmaları, geleceğimiz açısından önem arz ediyor. Her yaş kategori için kurulan futbol takımları ve yavaş yavaş başarı kazanmaları bugün fazla konuşulmasa da herkesin bilmesi gerekir. Bu ekip amatör sporlara ciddi önem veriyor. Basın fazla bu konulara girmese de, sosyal medyada Gürsel Atay hoca sayesinde bu yaş kategorilerindeki başarıları zevkle takip ediyoruz. Her mahallenin futbol takımlarının yeniden dizayn edilmesi ve daha profesyonel ekiplerle çalışılması kısa zamanda başarıyı getirmeye başladı. Umarız bu çekirdek kadrolar bozulmadan yoluna devam eder.

Altyapıda bunlar yapılırken, elbette 12 aya yayılan ve birçoğu uluslararası olan spor organizasyonlarını ve şehre kattığı katma değerleri hesaplamaya kalksak, sadece bunun için bu insanlara Alanya adına özel teşekkürler etmek gerekir. Levent Uğur ve ekibi güzel işlere imza atıyorlar. Yazımı hazırlarken yapılan organizasyonlara baktım. Benim bile haberimin olmadığı o kadar çok spor organizasyonu yapılıyor ki, yazmaya kalksak köşemiz sadece isimlerle dolacak. Biz yapılan şeyleri anlatmaya çalışıyoruz ama bir konuda da eleştiri getirmek gerekir. Bu çalışmaların tamamı sosyal medyada (Facebook-Twitter) yeterince tanıtılmıyor. Resmi sitelerde güncellemeler yapılmamış. Sanırım bu konuda eksik kalınmış. Bunların yanında Alanya Belediyespor’u en çok gündemde tutan ise Kestelspor’un BAL Ligi mücadelesi ve erkek voleybol takımının Türkiye Erkekler Voleybol 1. Ligi’ne yükselmesi oldu. BAL Ligi’ne çıkma mücadelesi henüz sonuca ermedi ama şimdiden gündemdeki yerini aldı. İnşallah büyük emek verilen Kestelspor da BAL Ligi’ne çıkar. Erkek Voleybol Takımı’nda ise alınan başarı için Mehmet Erken başkanın yanısıra Serdar Esen hocaya, yardımcılarına ve sporculara teşekkür ediyoruz.
Alanya Belediyespor hakkında yazacak o kadar şey var ki, sanırım bunu ancak yazı dizisi ile yapabiliriz. Bunlar gerçekten geleceğimiz ve amatör sporlar için çok güzel hareketlerdir. Burada emek veren, bu çalışmaları yapan yüzlerce emekçi var. Belediye Başkanı Adem Murat Yücel nezdinde en üst tepeden en alt kademeye kadar bu güzel işlerde bulunan herkese Alanya adına teşekkür ediyorum.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Veysel Okşar - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber