Alanya AKP ve MHP'de yeni dönem

16

Nisan'da yapılan Anayasa Referandumu sonrası ülkedeki en önemli siyasi gelişme, hiç şüphesiz, aynı zamanda Başbakan olan Binali Yıldırım'ın "AKP Genel Başkanlığı" görevini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a devretmesi oldu.

Türkiye, bu sabahtan itibaren siyasal manada yepyeni bir döneme "merhaba" diyor.

Çünkü "Partili Cumhurbaşkanı" kavramı Türk siyasetine Erdoğan'ın AKP Genel Başkanı olmasıyla bir anda giriverdi.

Şimdi gözler, AKP'nin il ve ilçe teşkilatlarındaki nöbet değişimlerine geldi.

Siyasi kulislere göre, AKP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, 16 Nisan'da Alanya'daki sandıklardan yüzde 51 oranında "Hayır" çıkmasına rağmen görevine devam edecek.

Berberoğlu'nun kongrede yeniden aday olacağı, mevcut ekibinin en az yüzde 50'sini değiştireceği, yönetimine genç ve dinamik isimleri alacağı, bunun için şimdiden nabız yoklamaya başladığı, şehrin bazı kilit isimleriyle görüşmeler yaptığı ifade ediliyor.

Berberoğlu'nun ağzından henüz "Yeniden adayım" ifadesi çıkmadığı için, eğer aday olmayıp aktif siyasete "elveda" demesi halinde ise alternatifinin Mustafa Toklu olacağı konuşuluyor.

Bir dönem AKP Alanya Gençlik Kolları Başkanı da olan ve halen Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı olarak aktif siyaset yapan Toklu'nun görev verilmesi halinde İlçe Başkanlığı'nın hakkını fazlasıyla verebilecek donanıma sahip olduğu biliniyor.

İki hafta önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özel uçağıyla Kuveyt'e giden, bu seyahat sırasında Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile baş başa yaptığı sohbetin fotoğrafları basına yansıyan Toklu'nun, AKP Genel Merkezi'nde de sevilen biri isim olması nedeniyle Berberoğlu sonrası bu göreve en yakın isimlerin başında geldiği belirtiliyor.

Uzun lafın kısası...

"Partili Cumhurbaşkanı" kavramıyla yeni bir döneme başlayan AKP, Alanya'da da yeni bir döneme hazırlanıyor.

Bu dönemin Berberoğlu ile devam edip etmeyeceğini, etmezse Toklu ile yola devam edilip edilmeyeceğini ise önümüzdeki süreç gösterecek.

***

MHP'DE TEMİZLİK OPERASYONU

MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy dün yapılan İl Kongresi ile güven tazeledi.

Kongreye katılıp oy kullanan MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan'a yakın çevreler, Türkdoğan'ın İl Kongresi'nden hemen sonra Alanya'da yeni bir temizlik operasyonu yapacağını, bir dönem MHP Genel Başkan Adayı olan Meral Akşener'e yakın olan veya Bahçeli'ye muhalif olduklarını gizlemeyen pek çok ismi MHP'den ihraç etmek için çalışmalara başlayacağını konuşuyor.

Tahminime göre, 24 Mayıs Çarşamba günü, yani iki gün sonra Alanya'ya gelecek olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ziyaretinden hemen sonra Türkdoğan bu operasyona başlayacak, Akşener yanlıları ile Bahçeli muhalifleri ile ilgili hazırladığı "çok özel" raporu İl Başkanı Aksoy ile birlikte MHP Genel Merkezi'ne bildirecektir.

O dosyada, Akşener'in ekibindeki bazı isimlerin Alanya'da kimler tarafından nasıl ağırlandıklarının, hangi gizli görüşmelerin yapıldığının yazacağı belirtiliyor.

Uzun lafın kısası...

İl Kongresi ve Bahçeli'nin Alanya ziyaretinden sonra Ülkücü Hareket'in Alanya kanadında yeni bir döneme girilecek.

Bahçeli'nin yolundan gitmeyenler MHP'den ayıklanacak, yola "Hakiki Bahçeli taraftarları" ile devam edilecektir.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Alper Kutay - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber