AKP’de kazan kaynıyor mu?

ADALET

ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Kurulu yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurucusu olduğu partisine genel başkan olarak döndü.

Bin 470 delegeden, bin 414’ünün oyunu alarak seçildi. 50 kişilik Merkez Karar Yönetim Kurulu’nun (MKYK) 19 üyesi değişti. Yeni seçilen 19 üye ve değişmeyenler, parti içinde huzursuzluk yarattı. AKP’ye yakın bazı medya kuruluşundaki köşe yazarları, yorumlarında bu fokurdamanın sıcaklığının hissedildiğine değindi. Yeniçağ gazetesi köşe yazarı Ömer Turan’ın, Twitter hesabından attığı mesajda “Bu MKYK listesi Hayati Yazıcı, Mustafa Ataş ve Taha Ün’ün hazırladığı listedir” diye yazması ve hedef göstermesi kazanın altına odun atmasıdır.

Genel Kurul’da AKP Genel Başkanı olarak ilk hedeflerini parti delegelerine ve kamuoyuna mesaj olarak veren Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu değişikliğine de dikkat çekerek, bazı büyükşehir belediye başkanlarının da değişeceğinin altını önemle çizmiştir.

Bu ifadelerin birçok bakanı tedirgin etmesi ile birlikte Ankara, İstanbul, Antalya ve bazı büyükşehir belediye başkanlarını da huzursuz etmiştir.

Bilhassa referandumda başarısız olan AKP’li ilçe belediye başkanlarının da değişecek olması gündemdedir.

AKP’li il ve ilçe başkanları ve teşkilatlarının da değişerek yenileneceğini ifade eden AKP Genel Başkanı Erdoğan “Türkiye’de her alanda sıçrama yapmak zorundayız” diyerek mesaj vermiştir.

Genel Kurul neticesinde AKP içinde yapılacak değişiklikler ve yenilikler şimdiden homurtuların ve yeni arayışların başlamasına neden olmuştur.

Şimdiye kadar teşkilatlara ve yapılandırmalara, kendi içlerine almayan zihniyetlerin yerine, yeni üye kayıtları ile çağdaş fikirlere sahip, partiyi daha ileriye götürecek kişilerin kucaklanması hedeflenmek istenmiştir.

Acaba AKP, yapısal olarak ileriye yönelik demokrasi kurallarını uygulayarak kabuğunu kırıp çağdaş medeniyetler seviyesinde kalkınma hızını ve ekonomisini ve ülke refahını yakalayabilecek mi? Yoksa kendi içindeki değişimi gerçekleştiremeyerek bölünecek mi?

Bu değişimler ya AKP’ye nefes verecek, ya da diğer siyasi partiler gibi yok olarak tarihteki yerini mi alacak?

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Turgay Alp - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber