Akil Adamlar Komisyonu gerekli mi?

ALANYA Belediye Meclisi’nde 2009-2014 yılları arasında görev yapan Karadenizli Müteahhit Erol Fazlıoğlu, bu dönem de Alanya Belediye Meclisi’nde yine AKP listesinden görev yapıyor.
Geçtiğimiz Salı günü AKP İlçe Teşkilatı’nda karşılaşıp sohbet ettiğimiz Fazlıoğlu, yeni dönemin ilk Alanya Belediye Meclisi toplantısının basına kapalı son bölümünde bir öneri sunduğunu, bu öneriye AKP, CHP ve MHP’li meclis üyelerinin sıcak baktığını, hatta 6 Mayıs’ta yapılacak bir sonraki mecliste konunun masaya yatırılacağını ümit ettiğini belirtti.
Fazlıoğlu’nun önerisine göre, MHP’nin çoğunlukta yani iktidarda, AKP’nin ana muhalefette, CHP’nin ise muhalefette olduğu Belediye Meclisi’nde önümüzdeki dönem yaşanması muhtemel sorunlar için şimdiden bir “Akil Adamlar Komisyonu” kurulacak, meclisin siyaseten ve fikren tıkandığı noktalarda bu komisyon devreye girecek.
***
Bir nevi, eskiden “ailenin veya mahallenin en yaşlı ve itibarlı amcası veya dedesi” gibi, sorun yaşanan hususlarda gidilip bu komisyonun üyelerinden görüş alınacak, yol haritası çizilecek.
Dün bu konuyu, sosyal medya Twitter ve Facebook’ta gündeme getirip, “Alanya Belediye Meclisi’nde Akil Adamlar Komisyonu kurulursa şehirde kimlere teklif götürülmelidir?” diye sorunca, sağ olsunlar, takipçilerim pek çok yorum ve öneri sundular.
Örneğin…
Oğuzhan adlı bir Twitter takipçim, “Komisyonda Hasan Sipahioğlu, Hasan Uysal, Kuddusi Müftüoğlu, İsmail Başaran, Cengiz Aydoğan ve Murat Koçak mutlaka olmalı” diye sıralamış önerisini.
Ali Rıza Aykaç adlı bir başka takipçim, “Şehri iyi tanıyan, halkla arası iyi olan, burnu havada olmayan, zengin fakir ayrımı yapmayan, yöremizi bilen saygın bir kişi olabilir” demiş.
***
Hüseyin Eruzun, “Ben böyle bir komisyon kurulmasının, henüz yeni göreve gelmiş bir meclise ve onu seçen halka saygısızlık olacağını düşünüyorum. Pekala, böyle bir komisyon kurulmadan da sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek o isimlerden zaman zaman fikir alınabilir. ‘Kim olabilir, say’ deseniz, bir çırpıda sayılabilecek kişi sayısı neredeyse yok. Düşüne düşüne belki 3 isim, belki 4 isim olur. Bence bir Akil Adam tanımı yapılmalı. Kimdir Akil Adam, hangi vasıfları taşımalıdır, bunları ortaya koymak lazım. Bence 5 tane vasıf belirleyin, sonra o vasıflara uyan isimleri insanlardan isteyin, öyleyken bile zor olacaktır isim belirlemek” demiş.
***
Aydın Delice adlı bir başka takipçim, “Şükrü Cimrin, Ayhan Gedikoğlu ve Durmuş Özgen olmalı komisyonda” diye görüş belirtmiş.
Ömer Baki Namal, “Soyadı ‘Oğlu’ olan 10 kişi” derken, Ahmet Görgülü, “Alanya artık merkezden ibaret değil. Akil adamları Alanya merkezde aramaya gerek yok. Okurcalar’dan Demirtaş arası Alanya. İllaki merkezden olacaksa otelleri, dükkânları, katları olanlara bakılsın” diye fikir bildirmiş.
Mehmet Kaplan adlı bir takipçim, “Teşekkür ederiz ama biz seçtik onları. Seçtiklerimizden seçerler” diye mesaj atmış.
Ömer Faruk Sadioğlu, “Ağalar değil, mahallesinde sevilen, sözü dinlenecek ağabeyler olsun. Ağalar kendilerine yontarlar” diye sert bir giriş yapıvermiş.
Yusuf Aybak, “Belediye meclis üyelerinden, her partiden bir ya da iki kişi olabilir. Dışarıdan olacaksa bunları neden seçtik?” diye hedefi on ikiden vuruvermiş.
***
Takipçilerimin düşünceleri üç aşağı beş yukarı böyle…
Bu arada… Şimdi isim vermeyeyim, Alanya’nın havasını suyunu iyi koklayan, eskiden içinde olduğu Alanya siyasetini şimdilerde kuşbakışı takip eden, ismi bende saklı kıymetli bir büyüğümüz dün öğle saatlerinde aradı, hal hatır faslından sonra lafı Erol Fazlıoğlu’nun önerisine getirdi.
Dedi ki: “Erol Bey’i şahsen tanımam fakat ortak tanıdıklarımız vasıtasıyla huyunu suyunu az buçuk bilirim. Bu öneriyi de tamamen iyi niyetli yaklaşımından ötürü ortaya attığını düşünüyorum. Fakat Erol Bey’e şunu sormak lazım! Ey sevgili Erol Bey, sen ki 2009-2014 yılları arasında Belediye Meclisi’nde yine AKP’de görev yaptın. Neden o dönem böyle bir öneri atmadın da şimdi bunu gündeme getiriyorsun? Ve ey sevgili Erol Bey! 30 Mart’ta seçimi yine Hasan Sipahioğlu kazansaydı ve sen onun meclis üyesi olsaydın, böyle bir öneri ortaya atabilir miydin? Atsaydın, Hasan Bey’in tepkisi nasıl olurdu?”
***
Ne dersiniz, bu sözlerde sizce de bir parça haklılık payı yok mu? Yorum sizin…


# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Alper Kutay - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber