Ak Parti'yi kimler karıştırmak istiyor?

HİKAYE

bu ya...

Hazreti Davud zamanında biri yaşlı diğeri genç iki kadın, henüz aklı ermemiş bir çocuğun kendilerine ait olduğunu iddia ederek tartışırlar, tartışma kavgaya dönüşecekken olaya tanıklık edenler meseleyi Davud Peygamber'e götürmelerini söylerler.

Hz. Davud adil biridir ve haklının hakkını teslim etmesi ile tanınır. Bu teklifi iki kadın da kabul eder. Kadınlar, Hz. Davud’un huzuruna çıkarlar. Büyük kadın her türlü yalanı söylemekten çekinmez, yeminler eder.

Aynı zamanda genç kadını yalancılıkla itham edip ona iftiralar atar. Büyük kadın bununla da kalmaz, Hz. Davud’u ikna edebilmek için yalancı şahitler de getirir.

Bunda muvaffak da olur. Zira Hz. Davud kendisine aktarılan bilgilere göre bir hüküm verir ve çocuğun annesinin büyük kadın olduğunu söyler.

Çocuğun gerçek annesi olan genç kadın çok kötü olur. Göz göre göre çocuğu elden gidiyordur. Büyük kadına şöyle bir teklifte bulunur: "İstersen gel bir de Süleyman’a gidelim. O ne derse kabulümdür."

Hz. Süleyman, Hz. Davud’un oğludur. Büyük kadın bu fikri kabul eder, çünkü kendisine güveniyordur. "Nasıl olsa yalan ve dolanla Hz. Süleyman’ı da ikna edebilirim" diye düşünür.

Hz. Süleyman her iki kadını da dikkatlice dinler. Büyük kadın hakikaten tam bir dil cambazıdır. İkna kabiliyeti çok iyidir. Karşısındaki insanın gözünü rahatlıkla boyayabiliyordur.

Çocuğun gerçek sahibi genç anne ise haklılığını savunmakta aciz kalıyordur, çünkü susuyordur.

Hz. Süleyman bu sırada yanındakilere şöyle der: "Bana bir bıçak getirin. Bu çocuğu ikiye böleceğim ve bu şekilde kadınlar arasında paylaştıracağım."

Genç anne bu hükmü duyunca anne şefkatiyle hemen ileri atılır ve Hz. Süleyman’ın gerçekten çocuğunu keseceğini zanneder.

Gözyaşları içinde şunları söyler: "Tamam efendim. Ben iddiamdan vazgeçiyorum. Çocuğa zarar gelmesin. Yavrum yeter ki yaşasın."

Bu şekilde Hz. Süleyman çocuğun gerçek annesinin kim olduğunu anlamıştır. Çünkü diğer kadında rahatsız olabileceği herhangi bir durum oluşmamıştır. Çocuğu genç anneye verir ve iyi kalpli anne çocuğuna kavuşmuş olur.

***

Dün bu hikayeyi bizzat Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu anlattı.

Neden mi? Hemen izah edeyim.

Geçtiğimiz Cumartesi günü yapılan delege seçimlerinin Mahmutlar Mahallesi etabında ortaya çıkan bir grubun AKP'ye bilerek zarar vermeye çalıştığını, geçmişte Mahmutlar'da AKP'ye seçim kaybettiren bazı kişi ve grupların AKP'yi yıpratıp içini karıştırmak istediğini, böylece başka partilere yaranmaya çalıştıklarını söyleyen Berberoğlu, "Ortada partimiz, davamız var. Bu parti bizim, yıllardır emek çekenlerin. Ama şimdi, geçmişte parti için çalışmamış, partiden istifa edip başka partilerin ve adayların başarısı için çalışmış bazı kişi ve gruplar delege seçimlerini bahane edip Ak Parti'yi karıştırmak, kamuoyu nazarında etkisizleştirmek istiyorlar. Ama biz bunlara müsaade etmeyeceğiz. Her şeyden haberimiz var. Biz (yukarıdaki) hikayedeki genç anne gibi partimize zarar gelmesin diye susuyoruz ama parti gitse, bitse, zarar görse umurlarında olmayanlar sürekli konuşuyor" dedi.

***

Delege seçimlerinin zamanında yapıldığını, Alanya'daki 28 bin üyeye bir gün öncesinden tek tek mesaj gönderildiğini, aynı gün seçimin nerede yapılacağının da bildirildiğini söyleyen Berberoğlu, "Biz olan bitenin farkındayız. Kimlerin kimlerle görüştüğünü, kimlerin hangi plan ve hesaplar içerisinde olduğunu biliyoruz, analiz ediyoruz. Gerekli yerlere de bu bilgileri aktarıyoruz" diye konuştu.

19 Ağustos ile 12 Kasım arasındaki bir tarihte yapılacak ilçe kongresinde oy kullanacak 400 delegeyi belirlemek için sandık kurduklarını da belirten Berberoğlu, "Ak Parti'de her şeyden önce istişare önemlidir. Ankara'nın ve parti büyüklerinin işaret edeceği isim ilçe başkanı olur. Bu 2002'den beri böyleydi, bundan sonra da hep böyle olacaktır. 400 delegenin tamamı diyelim ki Ahmet'e oy verdi, Ankara ve parti büyüklerimiz 'Mehmet ilçe başkanı olacak' derse bu karar geçerli olur" dedi.

Uzun lafın kısası...

Berberoğlu'nun ifadesine göre; özellikle Mahmutlar'daki belli bir grup ve Ak Parti'ye zarar vermek isteyen bazı kişiler ortamı bulandırmaya, partiye zarar vermeye devam ediyor.

Yine Berberoğlu'nun ifadesine göre; Mahmutlar'da yaşanan olaylar, kapalı kapılar ardında yapılan konuşma ve görüşmeler, geleceğe yönelik plan ve hesaplar en ince detayına kadar takip ediliyor ve bu bilgiler Ankara'ya, parti büyüklerine iletiliyor.

Alanya AKP'de son gelişmeler bu yönde.
Şimdi merak edilen sorular şunlar...
- Ak Parti'ye zarar vermek isteyen kişi ve gruplar kimler?
- Ak Parti'nin içinin karışık olduğu izlenimi verip gelecekte bundan nemalanmak isteyenlerin hesabı ne?

Size söz, yeni gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğim.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Alper Kutay - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber