Adem Başkan'ı bekleyen tehlike!

MHP

Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 24 Mayıs'ta Alanya'ya yaptığı ziyarette sahneye Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in elini kaldırarak çıkması üzerine, "Adem Başkan önümüzdeki dönem adaylığı bu hamleyle yeniden garantiledi" yorumları yapıldı çeşitli çevrelerde.

Yeni Alanya Gazetesi olarak biz de "Devlet Güvencesi" manşetiyle bu durumu özetleyen bir başlık atarak, Adem Başkan'ın önümüzdeki dönem aday olmasında "şimdilik" bir sorun olmadığı yönündeki kamuoyu yorumlarına destek verdik.

Geride kalan 3 yılda yaptığı icraatlarla, şehir merkezi kadar özellikle kırsal kesime yönelik takdir edilesi çalışmalarıyla halkın gönlünde adeta taht kuran Adem Başkan'ın önünde adaylık noktasında herhangi bir sorun gözükmüyor.

Ancak, çeşitli kaynaklar, Adem Başkan'ın önündeki en büyük engelin, kendi ekibinden olan, kendisine çok yakın gibi gözüken bazı isimlerin olabileceğinin konuşulduğunu söylüyor.

Siyasi kulislerin iddiasına göre; Adem Başkan'ın çok yakınında gibi duran bir iki ismin, Antalya'da AKP çevreleriyle çok sık görüştüğü, özellikle iki kişinin Antalya'daki AKP'li siyasetçilerle çok sıkı fıkı olduğu, ayrıca Adem Başkan'ın MHP Alanya İlçe Teşkilatı ve MHP İl Teşkilatı ile arasının açılması için özel çaba sarf ettikleri belirtiliyor.

"Kestel'i yönetirken Alanya'ya talip olup zoru başaran Adem Başkan seçilebiliyorsa biz veya bizim işaret ettiğimiz/aday yaptığımız isimler neden seçilmesin. Bizde un da var, yağ da var, şeker de var, o halde bu helvayı biz neden yapamayalım" diyen Adem Başkan'a çok yakın bir iki ismin, Antalya ve Ankara'daki üst düzey AKP'lilerle bu durumu istişare ettikleri, 2019'da yapılacak yerel seçimlere kısa bir süre kala düğmeye basabilecekleri ifade ediliyor.

Adem Başkan'a yakın duran, farklı hesaplar peşinde oldukları iddia edilen bu bir iki ismin kim olduklarını biliyorum ama elimde "şimdilik" somut deliller olmadığı için açıklayamıyorum, yazamıyorum.

Ama istim üzerindeyim, belge, görüntü ve delil peşindeyim.

Size söz, elime bu gizli görüşme ve buluşmaların belgeleri ve görüntüleri gelince sizlerle de paylaşacağım.

***

TURİZMCİNİN ÇÖP İSYANI

Alanya'da geçmişte ticaret hayatının, günümüzde turizm sektörünün duayen isimlerinden olan, Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Özel Hamdullah Emin Paşa Koleji'nden sınıf arkadaşı olan Ahmet Doğan dün aradı, ilginç bilgiler paylaştı.

Dedi ki; "Alanya'nın en önemli turistik tesislerinin bulunduğu Konaklı Mahallesi'nde, Mirador, Dizelya, Clup Dem, Quattro Beach ve Bera Otel'in sahili çöpten geçilmiyor. Bu çöpler nereden geliyor, kimler atıyor, hemen araştırılması, önlem alınması, sorumlularına en ağır caydırıcı cezaların verilmesi gerek. Alanya olarak en önemli geçim kaynağımız turizm. Dolayısıyla deniz, kum ve güneş ama bizler denize sahip çıkamıyoruz."

Ahmet Doğan, cep telefonuyla kaydettiği görüntüleri de göndererek, Konaklı sahilinin içler acısı halini paylaştı.

Sahilde, denizin kıyıya vurduğu alanda yüzlerce boş pet şişe, market işi gıda ürünlerinin boş ambalajları, yüzlerce poşet ve daha neler neler!

Görseniz yüreğiniz burkulur, eminim "Burası Alanya mı?" dersiniz.

Bu pislikleri denize gezi teknelerinin attığı yönünde kuvvetli şüpheler ve iddialar var ama teknecilerin ekmek yedikleri denize böylesine hoyrat davrandıkları iddialarına inanmaya gönlümüz razı gelmiyor.

Diyeceğim şu ki...

Alanya Belediyesi çok acil bir denetim ekibi oluşturmalı, Ahmet Doğan'ın kaydettiği görüntüler gibi detayları ihbar kabul etmeli ve gereğini yapmalıdır.

Madem "Bir Alanya'mız Var" diyoruz, o halde sahip çıkmak da boynumuzun borcu olmalı!

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Alper Kutay - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber