Açık mektup!

GEÇENLERDE

CHP'li bir dostum arıyor, diyor ki...

"Önceki sene Rus uçağını düşürdük, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu 'Talimatı ben verdim' dedi, turist gönderen ve bizden sebze meyve alan Rus pazarı bitince Türkiye krize girdi. Sonra özür diledik, Rusya ile arayı düzelttik, Rusya faturası üzerine kalan Davutoğlu dabavulunu toplayıp gitmek zorunda kaldı. Şimdi de Anayasa Referandumu yüzünden Türk turizm sektörünü besleyen başta Hollanda ve Almanya olmak üzere pek çok Avrupa ülkesi ile papaz olduk. Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bu süreçte Avrupa'ya meydan okuyan, okumaya devam eden isim oldu, olmayı sürdürüyor. 16 Nisan sonrası Avrupa ile arayı mecburen düzeltmeye çalışırken sakın Sayın Bakan da tıpkı Davutoğlu'nun akıbetine uğramasın."

Alanya'nın gururu olan, bugüne dek kente gelen pek çok hizmetin mimarı olan Sayın Bakan'a açık mektubumdur.

"Mevlüt abi, seni çok seviyoruz."

****

MHP'li olup Akşener taraftarı olduğunu gizlemeyen Bahçeli muhalifi bir dostum aradı geçenlerde. Dedi ki...

"Alanya Belediye Başkanı Adem Başkan, yola, dönemin İlçe Başkanı Cafer Uyar, dönemin başkan yardımcıları Hilmi Er ve Yücel Apaydın ile çıkmış ve seçimi kazanmıştı. Şimdi o ilçe teşkilatı görevden alındı, Akşenercilerin yerine Bahçeli taraftarları geldi. Bahçeli'nin yolunda ve emrinde olduğunu geçen hafta yaptığı Ankara ziyaretinde bir kez daha söyleyen Adem Başkan'ın işi gerçekten çok zor. Çünkü, şimdi hem amiyane tabirle yola çıktıklarını yolda bulduklarına değişmesi isteniyor, hem de bunu yaparken yolu şaşırmaması bekleniyor. Eğer erken yerel ve genel seçim olmazsa, 2019'da yapılacak yerel seçimlerde Adem Başkan'ın yeni stratejiler geliştirmesi kaçınılmaz oldu."

2014'ten günümüze, kıt kanaat imkanlarla uygulamaya koyduğu projelerle pek çok muhalifi dahi susturan, kendisini kısa sürede "parti değiştirse bile" adaylığını koyduğunda yeniden seçilecek bir noktaya konumlandırdığı ifade edilen Adem Başkan'a açık mektubumdur.

"Sayın Başkan, dışarıdan görünen fotoğrafa bakıp analiz yapan sokaktaki vatandaş böyle diyor. B, C, D planlarınız hazır mı?"

***

8 yıllık ilçe başkanlığı, 3 yıllık koordinatörlük görevinde sergilediği performans ile şehir merkezi kadar kırsal kesimin de takdirini ve sevgisini toplayan Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney'in siyasi geleceğini sorgulayan bir tanıdık aradı geçenlerde.

Dedi ki...

"Tam belediye başkan adayı olacaktı, son anda yukarılardan engellendiği iddia edildi. Tam milletvekili adayı yapılıyordu, bunun da engellendiği konuşuldu günlerce. Siz iyi görüşürsünüz, belki sen bilirsin. Tüm bunlara rağmen küsmeyip yoluna devam eden, partisinden kopmayan Hüseyin Güney'in kişisel ajandasında siyasi geleceğine dair neler yazıyor. İlk yerel seçimde yine belediye başkan aday adayı olacak mı, koordinatörlükte devam mı edecek?"

Siyaseti nasıl yorumladığını, bundan sonraki planlarının ne olduğunu bilemem ama O'nu iyi tanıyan herkes gibi, adamlığına, kişiliğine, karakterine 10 üzerinden 10 puan vereceğim nadir isimlerden biri olan Hüseyin Güney'e açık mektubumdur.

"Hüseyin abi. 2014'te denedin, olmadı. 2015'te tam girişimde bulunacaktın, yine olmadı. Halk merak ediyor. Muhaliflerin tabiriyle 'Büyükşehir'in maaşlı koordinatörü' olarak yola ilelebet devam mı, yoksa ufukta yeniden adaylık söz konusu olacak mı? Ve yanıtı en önemli soru;içinizdeki İrlandalıları nasıl ikna edeceksin?"

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Alper Kutay - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber