14 Ağustos 2001

AK

Parti kurulalı tam 16 yıl oldu.

Bunun 15 yılında da tek başına iktidar.
Cumhuriyet tarihinde bir ilk.
"Gücünü milletten alan" bir iktidar arayışını benimsediler.
Stratejileri ise milletle birebir ve samimi ilişki, sözlerini ve iddialarını ‘icraatla’ göstermek ve ‘yenilikçi’ bir anlayışla halka hizmet oldu.
2002’den bu yana 5 genel seçimden birinci parti olarak çıktı.
Ak Parti’nin oyunun düştüğü ve tek başına iktidar olamadığı tek seçim 7 Haziran 2015’ti.
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, yeniden Ak Parti Genel Başkanı olduğundan beri, 2013’te başlayan, 2015’i merkeze alan bir ‘sorgulama’ yapıyor.
Partisinin güçlenen ve zayıflayan yanlarını tartıyor, tespitlerini ‘uyarıları’ ile ortaya koyuyor, ardından yeni yol haritası ve hedeflerini gösteriyor ve bir konuşmasında bunları şöyle ifade ediyor: “Biz hiçbir zaman halktan kopmadık. Ben hep milletimizle yüz yüze diyalog kurarım, görüntü vermek için değil, samimiyetle. Yeniden kapı kapı dolaşacağız, milletimize kulak vereceğiz. Ak Parti'nin değerlerinden uzaklaşmış olan herkes yorulmuştur, defolu hale gelmiştir. Yorulan, defosu olanlar yerini başkasına bıraksın. Asıl olan makamı güçlü kılmaktır, makamdan güç almak değil.
Kendi çıkarını, partisinin ve ülkesinin çıkarlarının önünde tutan Ak Parti'de yöneticiliğe talip olamaz.
Bize donanımı, projesi, heyecanı, enerjisi olan yol arkadaşları lazım. Ak Parti'nin en önemli özelliği, sürekli kendini yenileyebilme kabiliyetidir. Ak Parti'nin önceki partilerin akıbetine uğramaması, kişilerin, grupların, hiziplerin tasallutuna girmemesi için bu değişimi sağlıklı yönetmemiz gerekiyor. 16 senedir buralara getirdiysek Rabbimin lütfu ile bunu yaptığımız içindir. Ama son zamanlarda gerileme başladıysa bunun sebebi de maalesef bazı yaptığımız yanlışlardır. Artık başarının ölçütü yüzde 50+1’dir. Oyumuzu artırmalıyız."
***
Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın ‘yorgunluk’ tespiti sadece hükümet, parti ve teşkilat anlamında kullanılmadı, daha önce ‘demokrasi’ anlamında da kullanıldı. Hain darbe girişiminden sonra “Başka herhangi bir ülkenin sadece tekini bile kaldıramayacağı bunca yükü sırtlanan Türkiye'nin bir parça yorgunluk alameti göstermesini normal karşılamak gerekir” dedi.
Devamında, bu yorgunluktan çıkış yolunu da işaret etti: “En kötüsü geride kaldı. Demokrasi ve ekonomide yeni bir atılım döneminin hazırlıklarını yapıyoruz.”
***
2013’ten bu yana yaşananlar Ak Parti’yi hem güçlendirdi, hem ‘yorgunluklara’ neden oldu.
Güçlendirdi, çünkü Ak Parti ve Erdoğan bu süreçlerin tamamını tersine çevirdi.
Yordu, çünkü her ‘siyaset dışı’ girişim, Ak Parti’nin ve Türkiye’nin kabuğunu sertleştirdi ama asla yıldırmadı.
Ama sonuç olarak halk hizmet bekliyor.
Ak Parti de bunu fazlası ile yapıyor.
Sağlıktan eğitime, askeriyeden ekonomiye, spordan başka alanlara, her türlü hizmete devam ediliyor.
Siyasi olarak baktığımızda Ak Parti ülkeye tam anlamıyla damgasını vurdu ve bu noktada asla duracağa benzemiyor.
Ak Parti 16. yılında, yine Sayın Erdoğan’la ve benimsediği yenilikçi temel ilkeleri ile daha büyük hamleler için yeni döneme hazırlanıyor.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Anıl Kara - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber